Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Голям проблем с DVD плеар Philips LX 3900 SA
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Mafiota
Гост

МнениеПуснато на: Пон Авг 27, 2007 12:06    Заглавие: Голям проблем с DVD плеар Philips LX 3900 SA Отговорете с цитат

Здравеъте колеги,
имам чувство че проблема е непоправим, но все пак да попитам. Става въпрос за системката за домашно кино от споменатия модел. Преди време в следствие на токов удар по кабелната замина телевизора, и явно по AV-вх./изходите електромагнитният импулс поразява и плеара. Пораженията са видими- от централния поцесор на управляващата платка направо е отчупено съвсем мъничко парченце. Естествено плеара не изка да се заработи, а като се включи щепсала му в контакта започва да работи вентилаторчето, и напреженията от захранването си излизат.
Е има ли според вас съживяване на тази машинка??, или да я побликувам в раздела за продажби - поне за резервни части?? Rolling Eyes
Върнете се в началото
rumen va4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: montana

МнениеПуснато на: Пон Авг 27, 2007 12:16    Заглавие: Отговорете с цитат

По скоро раздел "най-близкия контейнер" или раздел "подарявам" Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Пон Авг 27, 2007 13:56    Заглавие: Отговорете с цитат

rumen va4ev написа:
По скоро раздел "най-близкия контейнер" или раздел "подарявам" Very Happy

Някое друго по - умно предложение ?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 27, 2007 14:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Някое друго по - умно предложение ?

Хващаш го и го облицоваш с камък,слагаш му отгоре тялото на дядо Мраз и главата на Ленин,обковаваш със злато,лепиш една петолъчка на дисплея и си го зацементираш в двора за паметник.

Последната промяна е направена от Bojilov на Пон Авг 27, 2007 15:20; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
rumen va4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: montana

МнениеПуснато на: Пон Авг 27, 2007 15:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако даваш някой лев пиши на човека.Аз за нещо което така го е люснало че:
Пораженията са видими- от централния поцесор на управляващата платка направо е отчупено съвсем мъничко парченце.
не бих дал нищо.Просто малка е вероятноста нещо да е оцеляло,а пък ако е оцеляло малко е вероятноста да ти дойде нещо друго за ремонт на което да реализираш евентулно нещо от покупката.При тези изделия даже същия модел на друго вече може да е друга вариация на темата.При тази тенденция за занаята наблюденията са ми че все по-малко колеги са склонни да инвестират в нещо което не е ясно ще влезе ли в работа.За много работи и като подарък не ги приемам защото няма къде да ги държа а камо ли пари да давам за тях.А че човека му се иска да вземе пари за нищо е разбираемо. Wink
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 27, 2007 15:27    Заглавие: Отговорете с цитат

rumen va4ev написа:
....

Именно,човек би взел нещо ако поне е сигурно че има нещо ценно,което е останало здраво вътре.При положение че от процесора се е отлюпило парче-вероятността е малка...
Части,шасита и подобни ламбарници -бол.Вече и складовете се напълниха с такива донори и никой ги не ще...
Още повече такива съмнителни уреди.Да е за оптика и да знаеш че всичко друго му е здраво-да дадеш там някаква мизерна символична цифра...
Ама при положение че имам едно шаси от телевизор опалено от гръм и досега нищо здраво квото ми е потрябвало не съм извадил от него-накрая ми писна да ми са вре в краката-изскубнах ТХО и останалото го изхвърлих...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Mafiota
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2007 6:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Захранването, усилвателите (клас D), тунера за радио работят! Петте тонколони със субуфера също. За оптиката не гарантирам, но съм сигурен че и тя работи, поне някои ако има друг такъв плеар , но с друг проблем бихме могли да експериментираме!
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2007 6:55    Заглавие: Отговорете с цитат

А колкото до парченцето, мися че се е отчупило вследствие голямо загряване на процесора точно в тази точка! Тъй като като пускам сега плеара тои доста стопля - наи вероятно от самия токов удар вътре в самия процесор се е получило някакво вътрешно укъсяване довело до силно нагряване в определена точка и отчупване на парченцето.

Нали не си помислихте че самия токов импулс дошъл от вън е породил дъга и тя е "опърлила" чаркалаците!!
Върнете се в началото
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2007 8:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Кажи какво му търсиш и от къде си?
Върнете се в началото
Mafiota
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2007 13:20    Заглавие: Отговорете с цитат

tchav написа:
Кажи какво му търсиш и от къде си?

Струва ми се че 40лв. е приемлива цена (само за плеара)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети