Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

DVD Записвачка-обърнат кабел на захранването
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2007 22:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да се ръгне,наобратно,може...
Зависи колко силно натискат-аз съм виждал да ръгат на IDЕ HDD захранващия кабел наобратно и то докато компютъра работи... Laughing
Наобратно-айде объркали се,ама закво в движение-така и остана загадка за мене...
Аве "хот плъг" отсекъде-от цялата работа няколко чипове наистина беха станали "хот,ама вери хот".
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
veskobx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Usa

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 7:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами примерно белиш кабелите за да вържеш някой допълнителен вентилатор, между 12 и 5V, същевременно ги окъсяваш по невнимание, и записвачката става музеен експонат. Това е изпитано лично от мен Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 16:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Е щом темата е стигнала до тук и аз да се похваля какво съм видел освен всичко разказано до тук Laughing
DB-15 мъжки ръгнат в DB9 женски 15минути ми беха необходими да се мъча да го извадя а накрая средната редичка пинове остана в женския. Sad И това беше сътворено от едно сладко маце миньонче Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Чет Авг 30, 2007 22:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя комп е на 2 години и имам 2 записвачки ,веднъж насила се помъчих да нахуля кабела на захранването наопъки и не стана Rolling Eyes Според мен трябва да се подреже куплунга за да влезе наопъки!Вие как сте го направили без шашми не знам Shocked !Да бе!
Върнете се в началото
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Авг 30, 2007 22:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е необходимо да влезе щекерът.Достатъчно е само да се опита да се вкара наобратно при включено захранване.Разследването ми показва че след като не влезе се опитват да го вкарат като го подвеждат под ъгъл. при някой модели захранвания успява да даде контакт и тогава математиката става 5=12.Никого не съветвам да бърника при включено захранване - почти винаги има жертви.
Върнете се в началото
georgie
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Сеп 17, 2007 22:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте ,малко извън темата но виждали сте ps2 как се завива.И пластмасовия водач даже беше на спиралка. Laughing
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 19, 2007 13:02    Заглавие: PC Power Отговорете с цитат

Е като гледам до куде е стигнала темата, чакаите и аз да се похваля. Smile Имам един познат дето беше вързал два захранващи блока последователно за да му изкарат 24в за един усилвател. Само дето не се е сетил, че импулсни не се връзват последователно. Особено ако ги пускаш така:
Вход 220В - влиза единия кабел и минава през захранването, отива на другото: САМО ЧЕ НА ИЗХОДА МУ и след това пак в контакта. Едното беше от компютъра. Абе грозна картина нали се сещате. Laughing Laughing Laughing
Та няма да вкарат наобратно захранващия конектор. Има доста изобретателни. Като натисне един 100килограмов и нещата са ясни.
А и да се върнем на темата на човека, че я забравихме. Не се опитвай да я поправаш, особено за комерсялна цел няма смисъл. Smile

Atheros - истинският контролер!
Върнете се в началото
PR1KA3L1BK0
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София Студентски град

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2007 23:18    Заглавие: Отговорете с цитат

По темата:
Защо вместо да се мъчите да оправяте CD-то, не смените местата на проводниците за 5 и 12 В ... става елемнтарно, има едни щифчета който държат клемите, натискат се леко с много малка отверка за да се освободи клемата сменят се местата и после от другата страна се натиската за да се хваната отново и сте готови какво ще се тормозите да го бутате на сила и какво ли още не Wink
Върнете се в началото
cobreti
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив/Поморие

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 13:07    Заглавие: Отговорете с цитат

да не свакара захранването наобратно е най-малкия проблем. Мои приятели са включвали хардове наобратно, флопи като леко му се изкривят пиновете. Един приятел ми разправя и случай, в който момче е искало да сложо видео за AGP на PCI..... и е успял Shocked след прецизно рязане с ножовка на част от платката. А след това и отишъл да я върне защото му била в гаранция.... Shocked Shocked Shocked
Върнете се в началото
Goshano1
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 07, 2007 9:43    Заглавие: re Отговорете с цитат

Не мога да се сдържа,да не се включа и аз Laughing Преди време един тъмно рус брат ми донесе едно видео за ремонт.Вика -бате,да ти кажа аз го отварях и забелязах,че му е ръждясала главичката Laughing Вика -пуснах го да върти и го минах със ситна шкурка-сега вика предава ,ама като извадя касетата и няма боята?!
Embarassed Сори на модераторите -не се сдържах! Laughing
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети