Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Автоусилвател в домашни условия-как?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Lenux
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 21:51    Заглавие: ha Отговорете с цитат

Ха,офертата си я бива честно казано стига да говориме за наистина 100w изход,само не разбрах за твоя amp ли става въпрос или ме пращаш да си купувам нов. Кажи все пак на колко ома е че боксовете ми са на по 4 Very Happy
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 22:24    Заглавие: Захранване Отговорете с цитат

И аз ще споделя малко опит по темата...

Продаваме Авто-озвучаване и за целта трябва стенд на който да са изложени касетофони и тонколони. Първия стенд който имаше в магазина ни беше даден от някой от доставчиците. Захранването му беше под всякаква критика. Усилваш касетофон (тонколони 13см) и той (касетофона) започва да ти намига в такт с музиката. Изобщо умряла работа.

За преборване с проблема си потъчах траф 1,2 КW Razz
Стабилизацията беше с 4бр. 2N3055 на доста огромен радиатор. Крайния резултат беше, че при 80А товар напрежението стоеше стабилно на 12,8V.
За да можем да тестваме пълноценно автомобилни усилватели захранването беше буферирано с кондензатор 1F (с индикатор на напрежението). Буферирането стана като реклама и успяхме да продадем известно количество кондензатори. Захранващи кабели за усилвателите около 24 квадрата.

От тестовете на авто усилватели и туби които съм правил повечето от тях изкарваха с приближение указаните данни. Обаче с това захранване Wink
Говоря за маркови усилватели!

В последствие продадох стенда заедно със захранването... което определяше цената му Very Happy

За целта на темата: ами както някой каза зарядно устройство буферирано с автомобилен акумулатор. Желателно е акумулатора да е извън стаята, че на мене ми се е налагало да сменям пердета в следствие на изпаренията от акумулатора Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 01, 2007 0:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, моя не си го давам беше шега разбира се но в conrad наистина са си по толкова - 79,95 евро (от там го взех). За моя модел гарантирам че си е както трябва защото съм го отварял. Но не съм го тествал колко ще изкара наистина. По книжка си му дават 4x100W RMS и 4x250W Max, 10-50000Hz и съм сигурен че не лъжат. Е, за да ги изкараш ще са необходими разбира се оптимални условия .. това е ясно. Но при обещан синус 100, реална музикална 100 бих казал си е гарантирана. Хубавото е и че има разделителни филтри и ако се прави субвуферна система не са нужни допълнителни такива и в общи линии могат да се напаснат произволни колонки на произволен субвуфер (дори самоделкин). 2x100 + 1x200 (sub) е най-добре. Захранването ако се съди по размерите би трябвало да си пусне 400Вт без да се замисли. Мерих напреженията на усилвателите ... бяха около +-35 волта.

В новия каталог същия не го намерих но виж това (RMS 4x120W):

http://www.conrad.de/goto.php?artikel=379643

Или за 20 Евро повече виж това (RMS 4x180W):

http://www.conrad.de/goto.php?artikel=370866

Като функции иначе са подобни само мощността е по-висока. Работят стабилно с говорители от 2 до 16 ома. Двете магазинчета в София не са наистина Conrad разбира се но не лъжат и доставят нещата по каталог.

Да, кабелите е добре да са по-дебели за да се намалят загубите. За 1F кондензатор съм чувал и от други хора но ако аз ще слагам допълнително то по-скоро след захранването вътре в усилвателя и по-малки стойности (щото и по-малък ток). Иначе този 1F ще е по-скъп от усилвателя Very Happy но това е от значение само за любителите на "гюфтъ-гюфтъ" Laughing мойте уши вече не са на 16 и няма да издържат 100Вт в купе 4 m^3

П.П. За тези които ще си слагат сами усилватели бушоните веднага след акумулатора са задължителни!! При тези дебели кабели иначе става мнооого лошо ако даде на късо!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Сеп 01, 2007 7:11    Заглавие: Отговорете с цитат

100 W RMS не е 100 W синус Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 01, 2007 12:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да не е, но така е дадено в каталога и не знам кое е вярното. Иначе теоритично RMS*1,4=SIN и не може и двете да са верни (поне по формула не са), така е. Но пък и не се знае синуса при каква честота и условности са го тествали (въпреки стандартите). Правят всякакви шмекерии за да изкарат параметри. Самия синус тест е остарял и сега се използва RMS доколкото знам. Във всеки случай ако RMS-a е 100 то значи че поне няколко минути изкарва тази мощност без да изкривява и без да пуши. И както казах съм го видял от вътре и не е менте. А точно на какво е способен усилвателя ... не знам не съм го тествал. Аз съм доволен от него.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Сеп 01, 2007 16:02    Заглавие: Отговорете с цитат

То може да е говорилня, ама направо ми писна от глупости.

Автомобилните усилватели са за автомобили, за домашна употреба има други (нормални).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети