| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Lenux Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 21:51 Заглавие: ha |
|
|
Ха,офертата си я бива честно казано стига да говориме за наистина 100w изход,само не разбрах за твоя amp ли става въпрос или ме пращаш да си купувам нов. Кажи все пак на колко ома е че боксовете ми са на по 4  _________________ Истината е от "Home Pro" -нагоре !! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 22:24 Заглавие: Захранване |
|
|
И аз ще споделя малко опит по темата...
Продаваме Авто-озвучаване и за целта трябва стенд на който да са изложени касетофони и тонколони. Първия стенд който имаше в магазина ни беше даден от някой от доставчиците. Захранването му беше под всякаква критика. Усилваш касетофон (тонколони 13см) и той (касетофона) започва да ти намига в такт с музиката. Изобщо умряла работа.
За преборване с проблема си потъчах траф 1,2 КW
Стабилизацията беше с 4бр. 2N3055 на доста огромен радиатор. Крайния резултат беше, че при 80А товар напрежението стоеше стабилно на 12,8V.
За да можем да тестваме пълноценно автомобилни усилватели захранването беше буферирано с кондензатор 1F (с индикатор на напрежението). Буферирането стана като реклама и успяхме да продадем известно количество кондензатори. Захранващи кабели за усилвателите около 24 квадрата.
От тестовете на авто усилватели и туби които съм правил повечето от тях изкарваха с приближение указаните данни. Обаче с това захранване
Говоря за маркови усилватели!
В последствие продадох стенда заедно със захранването... което определяше цената му
За целта на темата: ами както някой каза зарядно устройство буферирано с автомобилен акумулатор. Желателно е акумулатора да е извън стаята, че на мене ми се е налагало да сменям пердета в следствие на изпаренията от акумулатора  |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 01, 2007 0:13 Заглавие: |
|
|
Е, моя не си го давам беше шега разбира се но в conrad наистина са си по толкова - 79,95 евро (от там го взех). За моя модел гарантирам че си е както трябва защото съм го отварял. Но не съм го тествал колко ще изкара наистина. По книжка си му дават 4x100W RMS и 4x250W Max, 10-50000Hz и съм сигурен че не лъжат. Е, за да ги изкараш ще са необходими разбира се оптимални условия .. това е ясно. Но при обещан синус 100, реална музикална 100 бих казал си е гарантирана. Хубавото е и че има разделителни филтри и ако се прави субвуферна система не са нужни допълнителни такива и в общи линии могат да се напаснат произволни колонки на произволен субвуфер (дори самоделкин). 2x100 + 1x200 (sub) е най-добре. Захранването ако се съди по размерите би трябвало да си пусне 400Вт без да се замисли. Мерих напреженията на усилвателите ... бяха около +-35 волта.
В новия каталог същия не го намерих но виж това (RMS 4x120W):
http://www.conrad.de/goto.php?artikel=379643
Или за 20 Евро повече виж това (RMS 4x180W):
http://www.conrad.de/goto.php?artikel=370866
Като функции иначе са подобни само мощността е по-висока. Работят стабилно с говорители от 2 до 16 ома. Двете магазинчета в София не са наистина Conrad разбира се но не лъжат и доставят нещата по каталог.
Да, кабелите е добре да са по-дебели за да се намалят загубите. За 1F кондензатор съм чувал и от други хора но ако аз ще слагам допълнително то по-скоро след захранването вътре в усилвателя и по-малки стойности (щото и по-малък ток). Иначе този 1F ще е по-скъп от усилвателя но това е от значение само за любителите на "гюфтъ-гюфтъ" мойте уши вече не са на 16 и няма да издържат 100Вт в купе 4 m^3
П.П. За тези които ще си слагат сами усилватели бушоните веднага след акумулатора са задължителни!! При тези дебели кабели иначе става мнооого лошо ако даде на късо! |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 01, 2007 7:11 Заглавие: |
|
|
100 W RMS не е 100 W синус  |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 01, 2007 12:59 Заглавие: |
|
|
| Ами да не е, но така е дадено в каталога и не знам кое е вярното. Иначе теоритично RMS*1,4=SIN и не може и двете да са верни (поне по формула не са), така е. Но пък и не се знае синуса при каква честота и условности са го тествали (въпреки стандартите). Правят всякакви шмекерии за да изкарат параметри. Самия синус тест е остарял и сега се използва RMS доколкото знам. Във всеки случай ако RMS-a е 100 то значи че поне няколко минути изкарва тази мощност без да изкривява и без да пуши. И както казах съм го видял от вътре и не е менте. А точно на какво е способен усилвателя ... не знам не съм го тествал. Аз съм доволен от него. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|