Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Funai tv-140a mk8 вертикални тъмни и светли ивици
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 13:34    Заглавие: Отговорете с цитат

jivkobs написа:
Схемата ми беше необходима за да видя стойностите на елементите. Благодаря на всички за съветите и критиките Smile

Е то капацитета на един кондензатор го пише на корпуса му,
че и работното напрежение-за това нещо схема ти не трябва.
Още повече че най-често в схемите работното напрежение на кондензаторите не е означено.
Сменяй електролитите на +B и на видеоусилвателите пък дано стане-и съблюдавай да не обърнеш полярността...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
jivkobs
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 13:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизора не е при мен и не съм го отворил, а и се намирам в Сл.бряг (тук ел.елементи не се сещам откъде мога да намеря). Заминавам за Бургас следобед. В схемата видях стойностите и работните напрежения предварително. Вече имам предимство с времето, пък и често се случва да не се чете по корпуса на елемент ако е повреден сериозно. Имам някакъв опит все пак и са ми ясни тези неща Smile
И ще внимавам благодаря за предупреждението Smile Това е важно наистина. Колеги внимавайте!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 14:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Много "Колеги" станахме и взехме да си пречим вече Very Happy
А след като ТВ не е при Вас, откъде е тази снимка?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jivkobs
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 14:24    Заглавие: Отговорете с цитат

ами телевизора е на един колега и като говорихме по телефона, му казах да снима с телефона си ТВ-то, и днес като дойдохме на работа качихме снимката тук.
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 14:44    Заглавие: Отговорете с цитат

А бе колеги някои от вас да е ходил на Слънчев бряг без пари а ? На мен ми струваше 900 лв за 7 дни колко ли е един ремонт на ТВ,точно 4 часа наемна стая. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
jivkobs
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз работя в Сл.бряг не съм на почивка Smile Реших да получа малко предварителна информация преди да се заема с работата. Благодаря на всички Smile
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 15:01    Заглавие: Отговорете с цитат

jivkobs написа:
Ами аз работя в Сл.бряг не съм на почивка Smile Реших да получа малко предварителна информация преди да се заема с работата. Благодаря на всички Smile

Ти или не разбираш за какво става въпрос или се правиш на отнесен , ни си техник и не се хващаи с неприсъща работа ако искаш да се натегниш на собсвеника просто го занеси на сервиз.
jivkobs
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 15:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Вярно е не съм техник. С телевизори не съм се занимавал изобщо, само с едно изключение, но се справих отлично (с малко чужда помощ - препоръки). Иначе като любител (въпреки че имам такова образование) съм се занимавал доста с електроника, но...позабравих вече. Влизам тук с най-добри чувства и уважение към всички. Бих се радвал и аз да мога да помагам, и да се включвам често във форума.
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 15:34    Заглавие: Отговорете с цитат

jivkobs написа:
Вярно е не съм техник. С телевизори не съм се занимавал изобщо, само с едно изключение, но се справих отлично (с малко чужда помощ - препоръки). Иначе като любител (въпреки че имам такова образование) съм се занимавал доста с електроника, но...позабравих вече. Влизам тук с най-добри чувства и уважение към всички. Бих се радвал и аз да мога да помагам, и да се включвам често във форума.

А ми аз ще се възползвам от предложението ти , може ли да ми уредиш една стая за следващата седмица събота и неделя .Ама без пари както стана твоя телевизор.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 15:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Овикахте го човека за нищо.По важно е според мен човека като смени това онова,както сме го посъветвали и като се справи с проблема да пише какво е било за да може слдващия който се залови да ремонтира този модел с този дефект да се справи веднага.Има качена и снимка и ще бъде още по лесно за следващия.Така темата има смисъл.
P.S. На мен почивката на уж по евтиното южно Черноморие ми излезе за 11дни два бона.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети