|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 23:31 Заглавие: Бин за PHOENIX CTV1137 ? |
|
|
Процесор TVPO2066-A42-02, памет NVM3060, видеопроцесор TA8659, стандартен аналогов тунер. Междинната е на отделна екранирана платка и вътре има TDA8192, TDA8349A и TDA5030A. Захранването е с транзистори, вертикалната също е изпълнена с транзистори. Телевизора се стартира, но екрана е тъмен, няма снежинки, няма индикация. При повишаване на G2 екрана светва, но без снежинки, гладък. Хоризонтална и вертикална развивка има. Пробвах с памет от AIWA C-1402 (процесора е подобен) и с нея се държи малко по-добре, при превключване на каналите екрана примигва, което ме кара да мисля, че проблема е в паметта.
Би ли могъл някой да помогне?
Приемам всякакви идеи.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 0:00 Заглавие: |
|
|
| Tokio, след като тръгне със СОБСТВЕНАТА си памет , може ли да бъде управляван по някакъв начин? |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 0:16 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | Tokio, след като тръгне със СОБСТВЕНАТА си памет , може ли да бъде управляван по някакъв начин? |
На практика нищо не се управлява. Предполагам, че процесора работи, защото телевизора се включва (запалва) от един от бутоните на лицевия панел. Единия край на кварца е на земя, на другия има около 3 волта. Има и генерации на кварца, което ме кара да мисля, че процесора работи. С паметта от AIWA-та се вижда по-ясно, че бутоните за програмите също работят защото екрана примигва, но няма индикация за да бъда 100% сигурен, че процесора е съвсем читав. Нямам дистанционно за да проверя дали приема от него. Може би трябва да го пробвам с дистанционно за дигиталната AIWA, но в момента нямам такова. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 0:21 Заглавие: |
|
|
Пробвай с едно "55-канално" или Р103, или каквото и да е на базата на 1250(60), пък после ще е според зависи . |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 9:20 Заглавие: |
|
|
| Изпращам ти два бина за Seleco с подобни процесори.Единия беше с подобен дефект нямаше индикация и стоеше на AV ,а като го включа на АV(от дистанционото) излизаха "снежинки" , проблема беше в бина. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 16:05 Заглавие: |
|
|
Здравей Tokio!
Направо ти се чудя откъде ги копаеш тия антики! Процесора е от 1992 година на ITT Semiconductors. Не знам от колко време, но доста отдавна е спрян от производство.
Можеш ли да откриеш някакъв номер на шаси, защото думата PHOENIX е направо супер разпространена в интернет? |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 19:46 Заглавие: |
|
|
| Gena написа: | Здравей Tokio!
Направо ти се чудя откъде ги копаеш тия антики! Процесора е от 1992 година на ITT Semiconductors. Не знам от колко време, но доста отдавна е спрян от производство.
Можеш ли да откриеш някакъв номер на шаси, защото думата PHOENIX е направо супер разпространена в интернет? |
Здравей, Gena,
Аз не ги копая тези телевизори, а ги купувам от хората, които ги тътрят от Германия и Австрия. Имам си магазнинче за техника втора употреба и след ремонта ги продавам там. Тъй като вече съм се оженил за този телевизор, правя всичко възможно да го оправя и да го продам. Всъщност той не е чак толкова стар, ремонтирал съм и доста по-стари телевизори, но в случая трудностите идват от това, че като марка и особено като модел е уникален.
Честно да ти кажа, до сега съм ремонтирал поне десетина телевизора с тази марка, но такъв модел за първи път виждам. На задния капак има лепенка, на която пише СТ1814 LO-902.F01T. На самата платка пише: 1418 MULTI-00. Дано това да ти помогне. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2004 14:31 Заглавие: |
|
|
Tokio,
Съжалявам, но нищо не открих по тези наистина изчерпателни данни. Огледай за някакви други означения, какъв е модела на кинескопа и въобще някаква друга информация за това незнайно чудо на TV техниката! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|