Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Бин за PHOENIX CTV1137 ?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 23:31    Заглавие: Бин за PHOENIX CTV1137 ? Отговорете с цитат

Процесор TVPO2066-A42-02, памет NVM3060, видеопроцесор TA8659, стандартен аналогов тунер. Междинната е на отделна екранирана платка и вътре има TDA8192, TDA8349A и TDA5030A. Захранването е с транзистори, вертикалната също е изпълнена с транзистори. Телевизора се стартира, но екрана е тъмен, няма снежинки, няма индикация. При повишаване на G2 екрана светва, но без снежинки, гладък. Хоризонтална и вертикална развивка има. Пробвах с памет от AIWA C-1402 (процесора е подобен) и с нея се държи малко по-добре, при превключване на каналите екрана примигва, което ме кара да мисля, че проблема е в паметта.
Би ли могъл някой да помогне?
Приемам всякакви идеи. Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 0:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio, след като тръгне със СОБСТВЕНАТА си памет , може ли да бъде управляван по някакъв начин?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 0:16    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Tokio, след като тръгне със СОБСТВЕНАТА си памет , може ли да бъде управляван по някакъв начин?

На практика нищо не се управлява. Предполагам, че процесора работи, защото телевизора се включва (запалва) от един от бутоните на лицевия панел. Единия край на кварца е на земя, на другия има около 3 волта. Има и генерации на кварца, което ме кара да мисля, че процесора работи. С паметта от AIWA-та се вижда по-ясно, че бутоните за програмите също работят защото екрана примигва, но няма индикация за да бъда 100% сигурен, че процесора е съвсем читав. Нямам дистанционно за да проверя дали приема от него. Може би трябва да го пробвам с дистанционно за дигиталната AIWA, но в момента нямам такова.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 0:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с едно "55-канално" или Р103, или каквото и да е на базата на 1250(60), пък после ще е според зависи Smile .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 9:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Изпращам ти два бина за Seleco с подобни процесори.Единия беше с подобен дефект нямаше индикация и стоеше на AV ,а като го включа на АV(от дистанционото) излизаха "снежинки" , проблема беше в бина.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 16:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Tokio!

Направо ти се чудя откъде ги копаеш тия антики! Процесора е от 1992 година на ITT Semiconductors. Не знам от колко време, но доста отдавна е спрян от производство.
Можеш ли да откриеш някакъв номер на шаси, защото думата PHOENIX е направо супер разпространена в интернет?
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 19:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Gena написа:
Здравей Tokio!

Направо ти се чудя откъде ги копаеш тия антики! Процесора е от 1992 година на ITT Semiconductors. Не знам от колко време, но доста отдавна е спрян от производство.
Можеш ли да откриеш някакъв номер на шаси, защото думата PHOENIX е направо супер разпространена в интернет?

Здравей, Gena,
Аз не ги копая тези телевизори, а ги купувам от хората, които ги тътрят от Германия и Австрия. Имам си магазнинче за техника втора употреба и след ремонта ги продавам там. Тъй като вече съм се оженил за този телевизор, правя всичко възможно да го оправя и да го продам. Всъщност той не е чак толкова стар, ремонтирал съм и доста по-стари телевизори, но в случая трудностите идват от това, че като марка и особено като модел е уникален.
Честно да ти кажа, до сега съм ремонтирал поне десетина телевизора с тази марка, но такъв модел за първи път виждам. На задния капак има лепенка, на която пише СТ1814 LO-902.F01T. На самата платка пише: 1418 MULTI-00. Дано това да ти помогне.
Върнете се в началото
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2004 14:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio,
Съжалявам, но нищо не открих по тези наистина изчерпателни данни. Огледай за някакви други означения, какъв е модела на кинескопа и въобще някаква друга информация за това незнайно чудо на TV техниката!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети