Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема на пищялка за заден ход.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
krisku
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 20:45    Заглавие: Схема на пищялка за заден ход. Отговорете с цитат

Здравейте отново Very Happy
Taзи вечер се обръщам към вас с молбата да ми дадете някаква схема за пищялка, която писука на пресекулки (не продължително!) докато колата кара на заден ход. При автобусите, тировете е често срещано явление. И всичко това, ако може да бъде захранвано от 12 в /надявам се са предостатъчни/.

Дано сте разбрали какво имам в предвид, пак казвам, не разбирам нищо от електортехника, просто ме помолиха да потърся такава схема и после хората ще си я направят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
yani
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 21:08    Заглавие: Отговорете с цитат

отиваш в някои магазин за части на коли и си купуваш лампа за задна скорост има такива които като включиш задна и пищят това ти е най лесния начин
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
krisku
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 21:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Не става въпрос за кола на приятел или подобни. А за такава на БТК, шофьорът иска да направи подобно нещо, понеже на места където ходят, често им се налага да дават на заден ход, а и местата са оживени и иска да направи нещо. БТК няма да купят подобни неща, а и шофьора от къде на къде ще купува нещо за кола, която дори не е негова, а служебна. За такива видях в магазините, знам. Има такива, които писукат продължително и такива, които на пресекулки. На мен ми трябва схема за такава на пресекулки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 21:48    Заглавие: Отговорете с цитат

556
Върнете се в началото
krisku
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 22:52    Заглавие: Отговорете с цитат

eler написа:
556

Коментар по погрешка или нещо свързано с моя въпрос?
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 0:37    Заглавие: Отговорете с цитат

LM556 - Dual Timer

krisku написа:
БТК няма да купят подобни неща, а и шофьора от къде на къде ще купува нещо за кола, която дори не е негова, а служебна.

Правилно, не е негова работа. Ако смята че е опасно да уведоми шефа си писмено и да упомене цената на нужната част. Иначе най-лесния и евтин начин ти написа yani.

Извини ме но любопитството ми е по-силно ... по каква логика точно някой те е помолил да търсиш нещо от което всъщност нищо не разбираш?! Shocked Ако на мен ми трябва нещо питам някой който разбира ....
Върнете се в началото
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 7:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва ти само един елемент, казва се зумер. В Конрад има 12 волтови и с прекъснат и с непрекъснат звук.
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 10:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ще се опитам да ти обясня разбираемо за теб както каза tchav взимаш си 2 зумера за 12 волта ако искаш прекъсващ звук казваш на продавача ,той има 2 кабела вързваш единия към крушката за заден ход така че като светне да се захрани зумера другата към купето някъде или към по удобна и близка маса ако има. Ако не просвири обръщаш кабелите обратно , ако е изгорял зумера вързваш втория наобратно и готово Very Happy скатаваш всичко в фара и го обвиваш с тиксо да не окъсява и готово.
HINT внимавай никакви кабели да не опират по купето че стават фойерверки.
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

556 са два таймера 555 в един корпус. Потърси му дейташита и го разгледай, нещо може да ти хрумне. Или пусни в гугъл търсене с 555 timer. Това в случай, че държиш сам да си го направиш. А по-лесния вариант е както те посъветваха - купуваш си готов зумер, има ги най-различни и не са скъпи.
Върнете се в началото
krasiorocknroll
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 12, 2007 7:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм приготвил зумер от часовник 1,50лв. Wink и един ценер,но нямам време да го монтирам Sad
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети