| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krisku Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 20:45 Заглавие: Схема на пищялка за заден ход. |
|
|
Здравейте отново
Taзи вечер се обръщам към вас с молбата да ми дадете някаква схема за пищялка, която писука на пресекулки (не продължително!) докато колата кара на заден ход. При автобусите, тировете е често срещано явление. И всичко това, ако може да бъде захранвано от 12 в /надявам се са предостатъчни/.
Дано сте разбрали какво имам в предвид, пак казвам, не разбирам нищо от електортехника, просто ме помолиха да потърся такава схема и после хората ще си я направят. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
yani Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 21:08 Заглавие: |
|
|
| отиваш в някои магазин за части на коли и си купуваш лампа за задна скорост има такива които като включиш задна и пищят това ти е най лесния начин |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 21:31 Заглавие: |
|
|
| Не става въпрос за кола на приятел или подобни. А за такава на БТК, шофьорът иска да направи подобно нещо, понеже на места където ходят, често им се налага да дават на заден ход, а и местата са оживени и иска да направи нещо. БТК няма да купят подобни неща, а и шофьора от къде на къде ще купува нещо за кола, която дори не е негова, а служебна. За такива видях в магазините, знам. Има такива, които писукат продължително и такива, които на пресекулки. На мен ми трябва схема за такава на пресекулки. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 21:48 Заглавие: |
|
|
| 556 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 22:52 Заглавие: |
|
|
Коментар по погрешка или нещо свързано с моя въпрос? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 0:37 Заглавие: |
|
|
LM556 - Dual Timer
| krisku написа: | | БТК няма да купят подобни неща, а и шофьора от къде на къде ще купува нещо за кола, която дори не е негова, а служебна. |
Правилно, не е негова работа. Ако смята че е опасно да уведоми шефа си писмено и да упомене цената на нужната част. Иначе най-лесния и евтин начин ти написа yani.
Извини ме но любопитството ми е по-силно ... по каква логика точно някой те е помолил да търсиш нещо от което всъщност нищо не разбираш?! Ако на мен ми трябва нещо питам някой който разбира .... |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 7:45 Заглавие: |
|
|
| Трябва ти само един елемент, казва се зумер. В Конрад има 12 волтови и с прекъснат и с непрекъснат звук. |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 10:36 Заглавие: |
|
|
Аз ще се опитам да ти обясня разбираемо за теб както каза tchav взимаш си 2 зумера за 12 волта ако искаш прекъсващ звук казваш на продавача ,той има 2 кабела вързваш единия към крушката за заден ход така че като светне да се захрани зумера другата към купето някъде или към по удобна и близка маса ако има. Ако не просвири обръщаш кабелите обратно , ако е изгорял зумера вързваш втория наобратно и готово скатаваш всичко в фара и го обвиваш с тиксо да не окъсява и готово.
HINT внимавай никакви кабели да не опират по купето че стават фойерверки. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 21:57 Заглавие: |
|
|
| 556 са два таймера 555 в един корпус. Потърси му дейташита и го разгледай, нещо може да ти хрумне. Или пусни в гугъл търсене с 555 timer. Това в случай, че държиш сам да си го направиш. А по-лесния вариант е както те посъветваха - купуваш си готов зумер, има ги най-различни и не са скъпи. |
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
|
|
 |
|