| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pav40 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 12:19 Заглавие: |
|
|
| Имах предвид каква е разликата |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 13:35 Заглавие: |
|
|
Само не мога да разбера? Как видеосигнала PAL от външен източник ще се опознава от цветовия блок и телевизора ще работи, а видеосигнала от междинната честота който е същия, няма да се опознава от цветовия блок??? Някой може ли да ми разясни??? Тоя телевизор или може да работи на PAL или не. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
pav40 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 20:35 Заглавие: |
|
|
| И за мен е странно и не разбирам логиката, защо при сигнал от външен источник опознава почти всички стандарти, а от антенния само 3. Предполагам това са ограничения за да не се ползва TV на всякъде, подобно на зоните на DVD-то. Още по странно е , че в сервизното описание има възможност за избиране на модела т.е. географския регион, а на практика не става. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 23:21 Заглавие: |
|
|
Откарай устройството на сервиз! Ако има възможност, компететни хора ще помогнат!
Купувайте боклуците от Америка? Да ви излезе два пъти по скъпо, отколко да си купувате боклуци от България. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 23:51 Заглавие: |
|
|
| pav40 написа: | | Пробвах и двата начина. | Taка и не разбрах сложи ли му поне фабричните настройки? Накрая след втората процедура изписа ли COMPLETE? |
|
|
 |
pav40 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2007 10:25 Заглавие: |
|
|
| Да инициализирах го 2 пъти както си пише в сервизното. Изчаках 15 сек. свтодиода светна зелено и мина в серв.режин, но пак не позволи смяна на модела. А complete изписва, когато се зареждат фабричните настройки. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2007 22:18 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Само не мога да разбера? Как видеосигнала PAL от външен източник ще се опознава от цветовия блок и телевизора ще работи, а видеосигнала от междинната честота който е същия, няма да се опознава от цветовия блок??? | И за мен е доста странно. В Бразилия или Аржентина май бяха с някаква верт. поляризация и си слагаха антените на "чорчик" . Намерих нещо за PAL-L, че било с позитивна модулация, а PAL-M било за 525 реда. Докато нормалния PAL си е 625 реда и негативна модулация. Може да се провери с осцилоскопа на 13кр. на тунера дали поне има цветна съставна във видеосигнала. | Anonymous написа: | | 2 За AV входа работи на N358, N443,PAL,PAL-M, PAL-N, SECAM, PAL-60 | Както си гледаш видео на PAL и превключиш на PAL-М или на PAL-L изчезва ли цвета? | pav40 написа: | | Пробвах и двата начина... | А пробва ли видеосигнала от изхода да го подадеш към друго ТВ? Пак ли е черно-бяло? |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2007 23:36 Заглавие: |
|
|
Наистина странно но .... http://www.sharpusa.com/files/tel_man_LC20B2UA.pdf - тук си пише че на АВ си е мултисистемен а на ТВ само NTSC 3.58 ,PAL-M, PAL-N.На мен ми е странно защо при инициализация няма да позволи смяна на моделът.Тоя дето беше при мен се менкаше свободно.Лошо че няма схема на тунерът в сервизното(там е и МЧУ).
6-2. A “POWER” keys is made on with pushing an “TV/VIDEO” and “MENU” keys at the same time.
6-3. “K” of the inspection process mode is displayed on the screen upper left.
6-4. CH (ù) and VOL (+) keys are pushed about 2 seconds at the same time.
6-5. Release keys, if “E” is displayed on the screen upper left and “COMPLETE” is displayed on the bottom of it.
6-6. After a while, a power will be in a standby mode and a setup will be finished.
Всичко ли правите по указаният ред?По вероятно е според мен да се превключи на друг модел и пак да не работи огколкото да не може да се превключи.Бихте ли написали какъв е тунерът на вашия. |
|
|
 |
|