Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SHARP LC-20B2UA от USA
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pav40
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 14, 2007 12:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах предвид каква е разликата
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Сеп 14, 2007 13:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Само не мога да разбера? Как видеосигнала PAL от външен източник ще се опознава от цветовия блок и телевизора ще работи, а видеосигнала от междинната честота който е същия, няма да се опознава от цветовия блок??? Някой може ли да ми разясни??? Тоя телевизор или може да работи на PAL или не.
pav40
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 14, 2007 20:35    Заглавие: Отговорете с цитат

И за мен е странно и не разбирам логиката, защо при сигнал от външен источник опознава почти всички стандарти, а от антенния само 3. Предполагам това са ограничения за да не се ползва TV на всякъде, подобно на зоните на DVD-то. Още по странно е , че в сервизното описание има възможност за избиране на модела т.е. географския регион, а на практика не става.
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Сеп 14, 2007 23:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Откарай устройството на сервиз! Ако има възможност, компететни хора ще помогнат!
Купувайте боклуците от Америка? Да ви излезе два пъти по скъпо, отколко да си купувате боклуци от България.
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 14, 2007 23:51    Заглавие: Отговорете с цитат

pav40 написа:
Пробвах и двата начина.
Taка и не разбрах сложи ли му поне фабричните настройки? Накрая след втората процедура изписа ли COMPLETE?
Върнете се в началото
pav40
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 15, 2007 10:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Да инициализирах го 2 пъти както си пише в сервизното. Изчаках 15 сек. свтодиода светна зелено и мина в серв.режин, но пак не позволи смяна на модела. А complete изписва, когато се зареждат фабричните настройки.
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Сеп 15, 2007 22:18    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
Само не мога да разбера? Как видеосигнала PAL от външен източник ще се опознава от цветовия блок и телевизора ще работи, а видеосигнала от междинната честота който е същия, няма да се опознава от цветовия блок???
И за мен е доста странно. В Бразилия или Аржентина май бяха с някаква верт. поляризация и си слагаха антените на "чорчик" Very Happy . Намерих нещо за PAL-L, че било с позитивна модулация, а PAL-M било за 525 реда. Докато нормалния PAL си е 625 реда и негативна модулация. Може да се провери с осцилоскопа на 13кр. на тунера дали поне има цветна съставна във видеосигнала.
Anonymous написа:
2 За AV входа работи на N358, N443,PAL,PAL-M, PAL-N, SECAM, PAL-60
Както си гледаш видео на PAL и превключиш на PAL-М или на PAL-L изчезва ли цвета?
pav40 написа:
Пробвах и двата начина...
А пробва ли видеосигнала от изхода да го подадеш към друго ТВ? Пак ли е черно-бяло?
Върнете се в началото
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Сеп 15, 2007 23:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина странно но .... http://www.sharpusa.com/files/tel_man_LC20B2UA.pdf - тук си пише че на АВ си е мултисистемен а на ТВ само NTSC 3.58 ,PAL-M, PAL-N.На мен ми е странно защо при инициализация няма да позволи смяна на моделът.Тоя дето беше при мен се менкаше свободно.Лошо че няма схема на тунерът в сервизното(там е и МЧУ).

6-2. A “POWER” keys is made on with pushing an “TV/VIDEO” and “MENU” keys at the same time.
6-3. “K” of the inspection process mode is displayed on the screen upper left.
6-4. CH (ù) and VOL (+) keys are pushed about 2 seconds at the same time.
6-5. Release keys, if “E” is displayed on the screen upper left and “COMPLETE” is displayed on the bottom of it.
6-6. After a while, a power will be in a standby mode and a setup will be finished.

Всичко ли правите по указаният ред?По вероятно е според мен да се превключи на друг модел и пак да не работи огколкото да не може да се превключи.Бихте ли написали какъв е тунерът на вашия.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети