Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

проблем с TV JVC AV-G14T 21" включва когато си иска

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 10:06    Заглавие: проблем с TV JVC AV-G14T 21" включва когато си иска Отговорете с цитат

Колеги този телевизор се включва произволно когато си ще .понякога като натисна ключа почва да мига светодиода на таймера и не иска да тръгне .това на какво би могло да се дължи не знам .може ли някой да помогне:-)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
radoslavn
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Карнобат

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 10:21    Заглавие: Отговорете с цитат

PROVERI:ZA STUDENI SPOIKI NA IC NA VO I OKOLO NEIA!
Върнете се в началото
electro
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 11:35    Заглавие: remont Отговорете с цитат

Това за студените спойки е типично за този модел JVC,потвърждавам.Успех......
Върнете се в началото
burzaka
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Павел баня

МнениеПуснато на: Пет Дек 31, 2004 11:49    Заглавие: Отговорете с цитат

plam65
провери едно мъничко стабилизаторче KIA 7808...
или направо го замени
Върнете се в началото
pllaman
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 23, 2006 22:14    Заглавие: TV-то се скапа Отговорете с цитат

Абсолютно същия проблем смених 8 волтовия стабилизатор ама никаква промяна. Въпросът ми е някой от знаели това от какво и как се оправя. Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Фев 23, 2006 23:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Електролити в захранването. Захранването кляка под товар.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Фев 24, 2006 9:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Има един 1000мф. във вторичната стран на захранването. Не си спомням кой номер беше.Ще го намериш. Там напрежението е 15тина волта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pllaman
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2006 10:38    Заглавие: ЕВРИКА Отговорете с цитат

Пичове елтехници, електрончици и бъдещи колеги искам да ви заявя тържествено че оправих своето JVC Very Happy Very Happy Very Happy . Също така ще кажа и две думи за отстраняването на тази повреда. Преди две години картината почна да се свива малко отгоре 'СТРАННО' викам си аз и на свои ред го хванах и го разглобих както си требе. Проблемът бяха две студени спойки на ИС която ще спомена след малко. Така доволен аз че съм майстор си гледах спокойно ТВ-то до преди седмица, когато угасна и тва е (пускам и точно да се появи картината и угася като мига светодоида на таймера). Трябва да кажа също, че гаснеше така още преди 6 месеца ама с рестарт се оправяше. Е викам си (като почетох малко сменям прословутия 8 волтов стабилизатор(сложих такъв само че 1А) и съм пак с нов телевизор), да ама не. Като почна едно чудене и вайкане та до таз сутрин когато му теглих една здрава българска майна и го разглобих като започнах да го презапоявам целия. Започнах с тунера (стори ми се че има кофти спойки) и след това преминах на ИС която бях запоявал преди номера и е LA837 и под това 6R6. Брех там почти нямаше тенол сложих аз и пуснах. УРАААААА!!!!!!!
Пак беше живо, легнах на диванчето си и гледах ' Сблъсък'. Това е тя повредата от повече от 5 години го имам туй ТВ кофти спойки със сигурност но се чудя как е издържало толко време. Това е от мен чао.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2006 11:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Приятел на този ТВ каквото и даму стане винаги ще мига този диод (ако повредата не е в захранването)и това не означава че повредата на този които е повдигнал темата е точно тази спойка ,просто защото сигурно споиките във всеки ТВ са над 1000.Относно темата виж дали около видео процесора няма кварцов резонатор на 503 к херца там правят проблем.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети