| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 30, 2007 19:22 Заглавие: |
|
|
пак съм тук пробвах - малко съм ви поизлъгал - напрежението е 200 V.
т.е където на схемата пише че трябва да е 190 и не може да се регулира по- малко от 197V от потенциометъра на скреена |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 30, 2007 19:25 Заглавие: |
|
|
| потенциометъра на скрийна не регулира тези 200 волта |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 30, 2007 19:26 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | пак съм тук пробвах - малко съм ви поизлъгал - напрежението е 200 V.
т.е където на схемата пише че трябва да е 190 и не може да се регулира по- малко от 197V от потенциометъра на скреена |
То не се регулира от потенциометъра на скриина-не знам що си решил,че от там трябва да се регулира.
То това напрежение въобще не се регулира.
Не му и трябва.
Напрежението си е добре.
Замостваш резистора на отоплението и ако се помъчи да се пооправи-значи кинескопа си е заминал. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
valham Нов потребител

Регистриран на: 02 Фев 2006 Мнения: 46 Местожителство: Гр. Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Окт 01, 2007 9:00 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за диагнозата - не съм много въодушевен от нея ама какво да се прави- Ще замостя резистора ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 01, 2007 10:02 Заглавие: |
|
|
Значи моя съвет е-
-ако телевизора не трябва да се чака много време докато загрее и почне да дава що-годе като хората-карай си така-така ще удължиш дните,които му е писано още да изкара.
Щото със това замостване ще подобриш,картината,но ще скъсиш и без това останалите му малко дни живот,които са му писани.
-ако се бави много време преди да почне да дава,като хората и не може да се гледа така-тогава замоствай отоплението.
Пробвай и как ще се влияе от по-височко напрежение на скрийна. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
valham Нов потребител

Регистриран на: 02 Фев 2006 Мнения: 46 Местожителство: Гр. Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Окт 01, 2007 10:09 Заглавие: |
|
|
Така и мисля да направя - а що се касае за по-високото напрежение на скриина почти не се влияе от него - не мога да разбера.
А иначе след като се пусне - 3 до 5 секунди и картината е слънце и после няма проблем!
Благодаря на всички за съветите - можете да закриете темата .
Поздрави и успех в ремонтите!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 01, 2007 10:20 Заглавие: |
|
|
| valham написа: | | А иначе след като се пусне - 3 до 5 секунди и картината е слънце и после няма проблем! |
Това е нещо нормално.Не виждам какви претенции имаш щом говориш за 3 до 5 секунди докато светне картина,като хората.
Все пак кинескопа е електронен прибор със отопление и нали не мислиш че нишката може да се нагрее до 1200градуса току ей така и да почне стабилна емисия за части от секундата.
Аз реках че става въпрос за 5-10 минути и повече.
Гледай си го така-на телевизора ти му няма нищо! _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 01, 2007 11:23 Заглавие: |
|
|
| valham написа: | | първо на екрана се появява помътнен образ, след това образа изсветлява, като се вижда обратния ход на лъча и след няколко секунди всичко се нормализира и TV заработва нормално! | Taка тръгват всички кинескопи с АББ, когато няма закъснение на RGB изхода. Щом времето е от 3 до 5 секунди, а после картината е слънце и аз мисля, че няма повреда. За да не стане по-лошо и моя съвет е да не го "ремонтираш" с отоплението. | Цитат: | | Ще замостя резистора ! |
|
|
|
 |
|