Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Sony KV-M1401K-проблем с обратния ход
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 30, 2007 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

пак съм тук пробвах - малко съм ви поизлъгал - напрежението е 200 V.
т.е където на схемата пише че трябва да е 190 и не може да се регулира по- малко от 197V от потенциометъра на скреена
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 30, 2007 19:25    Заглавие: Отговорете с цитат

потенциометъра на скрийна не регулира тези 200 волта
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 30, 2007 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
пак съм тук пробвах - малко съм ви поизлъгал - напрежението е 200 V.
т.е където на схемата пише че трябва да е 190 и не може да се регулира по- малко от 197V от потенциометъра на скреена

То не се регулира от потенциометъра на скриина-не знам що си решил,че от там трябва да се регулира.
То това напрежение въобще не се регулира.
Не му и трябва.
Напрежението си е добре.
Замостваш резистора на отоплението и ако се помъчи да се пооправи-значи кинескопа си е заминал.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
valham
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Гр. Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Окт 01, 2007 9:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за диагнозата - не съм много въодушевен от нея ама какво да се прави- Ще замостя резистора !
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 01, 2007 10:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи моя съвет е-
-ако телевизора не трябва да се чака много време докато загрее и почне да дава що-годе като хората-карай си така-така ще удължиш дните,които му е писано още да изкара.
Щото със това замостване ще подобриш,картината,но ще скъсиш и без това останалите му малко дни живот,които са му писани.
-ако се бави много време преди да почне да дава,като хората и не може да се гледа така-тогава замоствай отоплението.
Пробвай и как ще се влияе от по-височко напрежение на скрийна.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
valham
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Гр. Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Окт 01, 2007 10:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Така и мисля да направя - а що се касае за по-високото напрежение на скриина почти не се влияе от него - не мога да разбера.
А иначе след като се пусне - 3 до 5 секунди и картината е слънце и после няма проблем!
Благодаря на всички за съветите - можете да закриете темата .
Поздрави и успех в ремонтите!!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 01, 2007 10:20    Заглавие: Отговорете с цитат

valham написа:
А иначе след като се пусне - 3 до 5 секунди и картината е слънце и после няма проблем!

Това е нещо нормално.Не виждам какви претенции имаш щом говориш за 3 до 5 секунди докато светне картина,като хората.
Все пак кинескопа е електронен прибор със отопление и нали не мислиш че нишката може да се нагрее до 1200градуса току ей така и да почне стабилна емисия за части от секундата.
Аз реках че става въпрос за 5-10 минути и повече.
Гледай си го така-на телевизора ти му няма нищо!
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 01, 2007 11:23    Заглавие: Отговорете с цитат

valham написа:
първо на екрана се появява помътнен образ, след това образа изсветлява, като се вижда обратния ход на лъча и след няколко секунди всичко се нормализира и TV заработва нормално!
Taка тръгват всички кинескопи с АББ, когато няма закъснение на RGB изхода. Щом времето е от 3 до 5 секунди, а после картината е слънце и аз мисля, че няма повреда. За да не стане по-лошо и моя съвет е да не го "ремонтираш" с отоплението.
Цитат:
Ще замостя резистора !
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети