Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

идея за 5.1

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Iv4o_M
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 03, 2007 11:48    Заглавие: идея за 5.1 Отговорете с цитат

значи имам под ръка 5.1 на привилег нищо особено 35в субче и нормални 5 колони съраунд но просто малкото субче неиздържа или вече говорителя е отишъл така да се каже и исках да споделя и също така да питам добра ли е идеята да се направи активен суб с др говорителче например аз имам под ръка 2х8 инча говорителчета в 1 субче те са 60в рмс на 4 ома намислил съм да направя някакво стапалце 100В 8ома да ги сложа към него и да взема сигналът от нормалното 5-6 инчово басче на системата като да сложа 1 потанциометар между входа на стъпалото и изхода на системата за суб говорителя за да не влиза голям вход пък и този сигнал е електронно филтриран от привилега и мисля че ще стане добре но дайде и вие някоя идеика като за стапало съм намислил нещо с 2н3055 но още нищо кат схема нямам ако може да е еднополярно че ще ми е по лесно да намеря трафче даже ако има някой от Варна може да каже магазинче за пазаруване че не съм запознат знам само 1 той зад заболечението ли ко беше там от форума го видях и пазарувах разни неща ако може дайте съвет и някоя схемичка за тез говорителчета 8 инча 60В рмс на 4ома 2 броя Wink мерси
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 03, 2007 14:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема не в направата на мощен и/или хубав усилвател. Озвучителни тела не се правят и настройват толкова лесно освен ако не следваш точни инструкции на вече тествани и доказали се такива. Качествените говорители си струват парите без значение дали са в готово озв. тяло или по отделно. Усилвател си направи ако те сърбят ръцете, но ако нямаш опит с озвучителни тела е силно препоръчително да си купиш готови такива. Оправи субвуфера с оригинален говорител. Така е най-добре. Възможна е и замяна но резултата е съмнителен. Ако все пак решиш да правиш сам озв. тела виж в съответните специализирани форуми където се дискутират точно тези въпроси и има проекти с известни резултати.

Виж тук евентуално може да има нещо.
Iv4o_M
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 03, 2007 20:26    Заглавие: :) Отговорете с цитат

аз съм решил да опитам даже се чудя каква схема да реализирам гледах из форума ама кажете нещо правено и изпитано 100В 8ома ми трябва ако някой се сети нещо да каже
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2007 13:01    Заглавие: Re: :) Отговорете с цитат

Iv4o_M написа:
аз съм решил да опитам даже се чудя каква схема да реализирам гледах из форума ама кажете нещо правено и изпитано 100В 8ома ми трябва ако някой се сети нещо да каже

100вата ще ти е малко.По добре го направи 200 или 300вата.
al_bundy316
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2007 13:46    Заглавие: Re: :) Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
Iv4o_M написа:

100вата ще ти е малко.По добре го направи 200 или 300вата.

Ако са реални 100W хич не е малко... И най-добре усилвателя да е транзисторен, ако имаш възможност де Wink .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Iv4o_M
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2007 16:48    Заглавие: :) Отговорете с цитат

100В реална мощност говоря и мислех нещо с 2н или кд ама немога да намеря схемичка като хората ако ви попадне нещо дайте насам и се чудех за куад 405 200В ама ми е множко 200В трябва да режа яко входа Smile
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2007 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

А ти помислил ли си че за тия 100В ще ти трябва поне 150В траф?Ако мислиш да ползваш тоя от 5+1 просто забрави.Другото което е ще ти трябват големшки радиатори.А също и големи електролити.ДА не говорим после за евентуалните проблеми които би могъл да имаш при оживяването.Така че преди да започнеш помисли дали наистина ще се справиш за да не пукаш пари на халост Smile
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2007 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Потърси схемата на 100ватовата транзисторна Вермона!!!При 2х55 вади 150 вата мощност,ток на покой-50мА нагласяш!!!Аз съм с тази схема но не мога да я кача,в нея няма излишни електролити и при пускане нито пукат говорителите нито нищо!!!Сложи бушони 4а на крайните и 2а на останалата схема и никога няма да сменяш нищо при евентуално късо или т.п!!!Ако не сложиш регулиращия транзистор на радиатора на крайните ще вадиш мощност колкото ти е трафа-няма да слагаш разбира се и защитата-ще ти хареса -аз съм в момента с този амп правен лично от мен и вече 10 години няма грешка!!!Задължително мери бетата на транзисторите за да изравниш рамената!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Iv4o_M
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2007 10:00    Заглавие: Отговорете с цитат

showMANiak написа:
А ти помислил ли си че за тия 100В ще ти трябва поне 150В траф?Ако мислиш да ползваш тоя от 5+1 просто забрави.Другото което е ще ти трябват големшки радиатори.А също и големи електролити.ДА не говорим после за евентуалните проблеми които би могъл да имаш при оживяването.Така че преди да започнеш помисли дали наистина ще се справиш за да не пукаш пари на халост Smile

Smile прав си колега спор няма 5.1 е само за 1 нещо от него всимам сигнала за стапалото което искам да правя т.е. сигнал за суба и ползвам 5-те съраунда а 100В стапало го слагам в др кутия с др траф др охлаждане и т.н. от 5.1 взимам сигнала към това стапало и това е

колкото до вермоната сега ще потърся теб ако ти се занимава може да я надраскаш ако не я намеря де по касно ще пиша пак след лекци ии след като проверя нета за схемата
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети