| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Iv4o_M Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 11:48 Заглавие: идея за 5.1 |
|
|
значи имам под ръка 5.1 на привилег нищо особено 35в субче и нормални 5 колони съраунд но просто малкото субче неиздържа или вече говорителя е отишъл така да се каже и исках да споделя и също така да питам добра ли е идеята да се направи активен суб с др говорителче например аз имам под ръка 2х8 инча говорителчета в 1 субче те са 60в рмс на 4 ома намислил съм да направя някакво стапалце 100В 8ома да ги сложа към него и да взема сигналът от нормалното 5-6 инчово басче на системата като да сложа 1 потанциометар между входа на стъпалото и изхода на системата за суб говорителя за да не влиза голям вход пък и този сигнал е електронно филтриран от привилега и мисля че ще стане добре но дайде и вие някоя идеика като за стапало съм намислил нещо с 2н3055 но още нищо кат схема нямам ако може да е еднополярно че ще ми е по лесно да намеря трафче даже ако има някой от Варна може да каже магазинче за пазаруване че не съм запознат знам само 1 той зад заболечението ли ко беше там от форума го видях и пазарувах разни неща ако може дайте съвет и някоя схемичка за тез говорителчета 8 инча 60В рмс на 4ома 2 броя мерси _________________ Iv4o_M |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 14:45 Заглавие: |
|
|
Проблема не в направата на мощен и/или хубав усилвател. Озвучителни тела не се правят и настройват толкова лесно освен ако не следваш точни инструкции на вече тествани и доказали се такива. Качествените говорители си струват парите без значение дали са в готово озв. тяло или по отделно. Усилвател си направи ако те сърбят ръцете, но ако нямаш опит с озвучителни тела е силно препоръчително да си купиш готови такива. Оправи субвуфера с оригинален говорител. Така е най-добре. Възможна е и замяна но резултата е съмнителен. Ако все пак решиш да правиш сам озв. тела виж в съответните специализирани форуми където се дискутират точно тези въпроси и има проекти с известни резултати.
Виж тук евентуално може да има нещо. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 20:26 Заглавие: :) |
|
|
аз съм решил да опитам даже се чудя каква схема да реализирам гледах из форума ама кажете нещо правено и изпитано 100В 8ома ми трябва ако някой се сети нещо да каже _________________ Iv4o_M |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 13:01 Заглавие: Re: :) |
|
|
| Iv4o_M написа: | | аз съм решил да опитам даже се чудя каква схема да реализирам гледах из форума ама кажете нещо правено и изпитано 100В 8ома ми трябва ако някой се сети нещо да каже |
100вата ще ти е малко.По добре го направи 200 или 300вата. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
al_bundy316 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 13:46 Заглавие: Re: :) |
|
|
| bai_tishan написа: | | Iv4o_M написа: | | аз съм решил да опитам даже се чудя каква схема да реализирам гледах из форума ама кажете нещо правено и изпитано 100В 8ома ми трябва ако някой се сети нещо да каже |
100вата ще ти е малко.По добре го направи 200 или 300вата. |
Ако са реални 100W хич не е малко... И най-добре усилвателя да е транзисторен, ако имаш възможност де . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 16:48 Заглавие: :) |
|
|
100В реална мощност говоря и мислех нещо с 2н или кд ама немога да намеря схемичка като хората ако ви попадне нещо дайте насам и се чудех за куад 405 200В ама ми е множко 200В трябва да режа яко входа  _________________ Iv4o_M |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 18:35 Заглавие: |
|
|
А ти помислил ли си че за тия 100В ще ти трябва поне 150В траф?Ако мислиш да ползваш тоя от 5+1 просто забрави.Другото което е ще ти трябват големшки радиатори.А също и големи електролити.ДА не говорим после за евентуалните проблеми които би могъл да имаш при оживяването.Така че преди да започнеш помисли дали наистина ще се справиш за да не пукаш пари на халост  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 21:05 Заглавие: |
|
|
| Потърси схемата на 100ватовата транзисторна Вермона!!!При 2х55 вади 150 вата мощност,ток на покой-50мА нагласяш!!!Аз съм с тази схема но не мога да я кача,в нея няма излишни електролити и при пускане нито пукат говорителите нито нищо!!!Сложи бушони 4а на крайните и 2а на останалата схема и никога няма да сменяш нищо при евентуално късо или т.п!!!Ако не сложиш регулиращия транзистор на радиатора на крайните ще вадиш мощност колкото ти е трафа-няма да слагаш разбира се и защитата-ще ти хареса -аз съм в момента с този амп правен лично от мен и вече 10 години няма грешка!!!Задължително мери бетата на транзисторите за да изравниш рамената! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 10:00 Заглавие: |
|
|
| showMANiak написа: | А ти помислил ли си че за тия 100В ще ти трябва поне 150В траф?Ако мислиш да ползваш тоя от 5+1 просто забрави.Другото което е ще ти трябват големшки радиатори.А също и големи електролити.ДА не говорим после за евентуалните проблеми които би могъл да имаш при оживяването.Така че преди да започнеш помисли дали наистина ще се справиш за да не пукаш пари на халост  |
прав си колега спор няма 5.1 е само за 1 нещо от него всимам сигнала за стапалото което искам да правя т.е. сигнал за суба и ползвам 5-те съраунда а 100В стапало го слагам в др кутия с др траф др охлаждане и т.н. от 5.1 взимам сигнала към това стапало и това е
колкото до вермоната сега ще потърся теб ако ти се занимава може да я надраскаш ако не я намеря де по касно ще пиша пак след лекци ии след като проверя нета за схемата _________________ Iv4o_M |
|
|
 |
|