| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 17:54 Заглавие: JVC C-FT14EBU-поразен от гръм |
|
|
Шасито на телевизора е CP370. Ударен от мълния, беше изгорял STR и доста неща по захранването, след въстановяването излизаше от стенбай, но нетръгваше. Няма сигнал на 4-ти пин на TDA 8138. Като откачих 43-ти пин на процесора SDA5250-A044 на 4-ти пин на TDA8138 дойдоха 5 V и телевизора заработи интересното е, че при гасене от дистанцьоното телевизора минава в стенбай и гасне, но на TDA8138 остават 12-ете V. Дали ми е заминал процесроа, а може ли да оставя телевизора с повдигнат 43-ти пин на процесора? Предварително благодаря.  _________________
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 18:13 Заглавие: Re: JVC C-FT14EBU |
|
|
| emo-evropa написа: | Дали ми е заминал процесроа, а може ли да оставя телевизора с повдигнат 43-ти пин на процесора? Предварително благодаря.  |
Може!
Гарантирам.
Той процесора спира генерациите на редовата по SCL/SDA
Многократно съм лекувал по този начин гръмнали процесори на JVC и Деу _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 18:49 Заглавие: Re: JVC C-FT14EBU |
|
|
Гарантирам.
Колега Божилов! Не съм 100% убеден че спират генерациите. Не че не може да си работи така, но нека провери дали остават хоризонталните импулси. Имам един- два процесора с тоя проблем и чудно защо ли съм ги сменил, ако всичко е било ОК? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 19:11 Заглавие: Re: JVC C-FT14EBU |
|
|
| mitachi написа: | Гарантирам.
Колега Божилов! Не съм 100% убеден че спират генерациите. Не че не може да си работи така, но нека провери дали остават хоризонталните импулси. Имам един- два процесора с тоя проблем и чудно защо ли съм ги сменил, ако всичко е било ОК? |
Все пак говорим за повреден процесор,не говорим за здрав-дали ще го спре чипа-един бог знае.
Аз като гледам в този случай нито едно захранване не отпада-всечко си е захранено-ако се появи импулс на изхода на чипа-той и телевизора ще и потегли.Бива се да не разбере че има високо и отопление ще свети-то ша е чудо.Бива си, да ги не е видял тия работи.
А че телевизора не може да го остави да му пердаши редовата нон стоп-дори и екрана да не свети-тва е ясно.
При мене винаги след като спре процесора и импулсите на изхода на генератора умират. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 7:59 Заглавие: |
|
|
Всичко което казвате е така. За сега не знам, кои спира генерациите на дефлекшън прозесора, като 12те волта остават. Но факт е че спират / Н генерацийте/. Ако ми остане време днес не само БОГ ще знае защо спира телевизора,но при спиране свето диода светва,а при запускане гасне. Но при тази цена на процесора и респективно цената на 14'' нов телевизор на негово величество КЛИЕНТТА му дреме дали TDA 8138 спира 12те волта или не. А хич не ми се оставя така. И сега ми идва на ум да използвам някои друг крак на процесора да задеиства ключ, който да дава на маса 4р. на TDA8138. _________________
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 9:17 Заглавие: |
|
|
| emo-evropa написа: | | Всичко което казвате е така. За сега не знам, кои спира генерациите на дефлекшън прозесора, като 12те волта остават. Но факт е че спират / Н генерацийте/. Ако ми остане време днес не само БОГ ще знае защо спира телевизора,но при спиране свето диода светва,а при запускане гасне. Но при тази цена на процесора и респективно цената на 14'' нов телевизор на негово величество КЛИЕНТТА му дреме дали TDA 8138 спира 12те волта или не. А хич не ми се оставя така. И сега ми идва на ум да използвам някои друг крак на процесора да задеиства ключ, който да дава на маса 4р. на TDA8138. |
Да не те бърка щом няма генерации.
Щом си ги спира хор.генерации-остави си го така-никви допълнителни доработки и ключове не са ти нужни-никога не съм имал проблеми.
Аз междувременно снощи ударихме малко лаф със Митачи и каза че ако има време днеска има такъв телевизор само че напълно здрав и ще му отскубне този прословут 43 кр. за да видим дали талевизора може да си спира и тръгва и без него.
Аз по мои спомени-беше точно така,дори и на здрав процесор-махаш крака и няма разлика-спира си генерациите,пуска си ги.
А светодиода не го гледай-той си се комутира от процесора.
Та Митака ще пише при него как е.
След 2-3 дена и при мене ще цъфне едно същото Деу-ще мога и аз да направя същия експеримент и и аз ще пиша,дори и вече да си го сдал на клиента телевизора-просто да се знаят тия неща. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 9:37 Заглавие: |
|
|
Пойграх си малко и закачих на 9р на процесора през съответните съпротивления един транзистр и управлявам ресет чипа, при което диода на стенбай ми свети по слабо но смятам да не се правя на голям конструктор, а да го дам така пък ще предупредя клиента,че нали може би ,едвали не!!!  _________________
 |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 9:55 Заглавие: |
|
|
Проверих на изправен телевизор-спират си генерациите. Явно и нещо друго е имало по процесорите дето седят при мен. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
|