Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

JVC C-FT14EBU-поразен от гръм

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2007 17:54    Заглавие: JVC C-FT14EBU-поразен от гръм Отговорете с цитат

Шасито на телевизора е CP370. Ударен от мълния, беше изгорял STR и доста неща по захранването, след въстановяването излизаше от стенбай, но нетръгваше. Няма сигнал на 4-ти пин на TDA 8138. Като откачих 43-ти пин на процесора SDA5250-A044 на 4-ти пин на TDA8138 дойдоха 5 V и телевизора заработи интересното е, че при гасене от дистанцьоното телевизора минава в стенбай и гасне, но на TDA8138 остават 12-ете V. Дали ми е заминал процесроа, а може ли да оставя телевизора с повдигнат 43-ти пин на процесора? Предварително благодаря. Smile
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2007 18:13    Заглавие: Re: JVC C-FT14EBU Отговорете с цитат

emo-evropa написа:
Дали ми е заминал процесроа, а може ли да оставя телевизора с повдигнат 43-ти пин на процесора? Предварително благодаря. Smile

Може!
Гарантирам.
Той процесора спира генерациите на редовата по SCL/SDA
Многократно съм лекувал по този начин гръмнали процесори на JVC и Деу
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2007 18:49    Заглавие: Re: JVC C-FT14EBU Отговорете с цитат

Гарантирам.

Колега Божилов! Не съм 100% убеден че спират генерациите. Не че не може да си работи така, но нека провери дали остават хоризонталните импулси. Имам един- два процесора с тоя проблем и чудно защо ли съм ги сменил, ако всичко е било ОК?
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 04, 2007 19:11    Заглавие: Re: JVC C-FT14EBU Отговорете с цитат

mitachi написа:
Гарантирам.

Колега Божилов! Не съм 100% убеден че спират генерациите. Не че не може да си работи така, но нека провери дали остават хоризонталните импулси. Имам един- два процесора с тоя проблем и чудно защо ли съм ги сменил, ако всичко е било ОК?

Все пак говорим за повреден процесор,не говорим за здрав-дали ще го спре чипа-един бог знае.
Аз като гледам в този случай нито едно захранване не отпада-всечко си е захранено-ако се появи импулс на изхода на чипа-той и телевизора ще и потегли.Бива се да не разбере че има високо и отопление ще свети-то ша е чудо.Бива си, да ги не е видял тия работи.
А че телевизора не може да го остави да му пердаши редовата нон стоп-дори и екрана да не свети-тва е ясно.
При мене винаги след като спре процесора и импулсите на изхода на генератора умират.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2007 7:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко което казвате е така. За сега не знам, кои спира генерациите на дефлекшън прозесора, като 12те волта остават. Но факт е че спират / Н генерацийте/. Ако ми остане време днес не само БОГ ще знае защо спира телевизора,но при спиране свето диода светва,а при запускане гасне. Но при тази цена на процесора и респективно цената на 14'' нов телевизор на негово величество КЛИЕНТТА му дреме дали TDA 8138 спира 12те волта или не. А хич не ми се оставя така. И сега ми идва на ум да използвам някои друг крак на процесора да задеиства ключ, който да дава на маса 4р. на TDA8138.
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2007 9:17    Заглавие: Отговорете с цитат

emo-evropa написа:
Всичко което казвате е така. За сега не знам, кои спира генерациите на дефлекшън прозесора, като 12те волта остават. Но факт е че спират / Н генерацийте/. Ако ми остане време днес не само БОГ ще знае защо спира телевизора,но при спиране свето диода светва,а при запускане гасне. Но при тази цена на процесора и респективно цената на 14'' нов телевизор на негово величество КЛИЕНТТА му дреме дали TDA 8138 спира 12те волта или не. А хич не ми се оставя така. И сега ми идва на ум да използвам някои друг крак на процесора да задеиства ключ, който да дава на маса 4р. на TDA8138.

Да не те бърка щом няма генерации.
Щом си ги спира хор.генерации-остави си го така-никви допълнителни доработки и ключове не са ти нужни-никога не съм имал проблеми.
Аз междувременно снощи ударихме малко лаф със Митачи и каза че ако има време днеска има такъв телевизор само че напълно здрав и ще му отскубне този прословут 43 кр. за да видим дали талевизора може да си спира и тръгва и без него.
Аз по мои спомени-беше точно така,дори и на здрав процесор-махаш крака и няма разлика-спира си генерациите,пуска си ги.
А светодиода не го гледай-той си се комутира от процесора.
Та Митака ще пише при него как е.
След 2-3 дена и при мене ще цъфне едно същото Деу-ще мога и аз да направя същия експеримент и и аз ще пиша,дори и вече да си го сдал на клиента телевизора-просто да се знаят тия неща.
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2007 9:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Пойграх си малко и закачих на 9р на процесора през съответните съпротивления един транзистр и управлявам ресет чипа, при което диода на стенбай ми свети по слабо но смятам да не се правя на голям конструктор, а да го дам така пък ще предупредя клиента,че нали може би ,едвали не!!! Laughing
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2007 9:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Проверих на изправен телевизор-спират си генерациите. Явно и нещо друго е имало по процесорите дето седят при мен.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети