Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питане за LOEWE шаси PLANUS4670zw-гори мощния в захранването
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2007 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
До тук добре,но нищо не свърших ,подменях съпротивления, конд. и продължава да си пече...
Напиши какво точно си сменил и какво само си измерил в първичната. Виж осцилограмата на дрейна дали има някакви пикове или някакви сривове по нея. Сложи един пр. 0,8А след кондензатора на +300V, докато преминат всички тестове и станеш сигурен, че си го оправил. Спестявал съм по няколко комплекта с части при подобна повреда. Доколкото разбирам греенето е на Sby и спокойно може да работиш с последователно включена 40W крушка. Така хем ще си следиш тока, хем няма да гърми шасито, а и колегите няма да бягат от сервиза Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко това би било добре обаче, полевия транзистор когато има последователно на дрейна лампа не може да дигне необходимата амплитуда и във вторичната част на захранването захранването напрежението става много ниско и обратната връзка изключва схемата.Същото става и когато се сложи лампа на местото на предпазителя.Аз слагам 75вата.Може би с друг ватаж ще реагира по друг начин.Не гори транзистора в ST.B. а в момента на пускането или гасенето .Този телевизор на практика няма ST.B. защото една платчица в лицевия панел командвува едно реле което подава мрежовото захранване към шасито и фактически само тя седи в ST.B.Подменил съм чипа ,диода STTA506f,транзистора 1N60S5-краен мощен на захр./по схема го дават BUZ91a./,високоомните съпротивления около чипа и повечето неелектр.конд. около транзистора и електр. конд.,22омовите съпротивления също.Според мен цялата работа идва че не мога да намеря орг. транзистор 1N60S5 и слагам разни които се оказват ментаци.Днес съм взел един 2Sk1940.кпито е много близък по параметри и се надявам с него да стане .Борбата продължава.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 11:17    Заглавие: Отговорете с цитат

На дрейна му имаш 22нФ,820пФ и 150пФ-и трите ли са сменени?
Свали някой BUZ91 от шаси-неизолиран оригиналски,ако имаш
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 12:37    Заглавие: Отговорете с цитат

...Не гори транзистора в ST.B. а в момента на пускането или гасенето ...
Точно за този случай трябва да използваш пр. 0,8А последователно във веригата +300V, кр.10-8 на имп. траф, дрейн на Q624. Действително лампата на Sby в случая не върши работа, но пак може да се използва при вкл. и изкл., ако прекъснеш товара на +В.
Подменил съм чипа...........високоомните съпротивления около чипа и повечето неелектр.конд.
Пак не си писал точно кои, а идеята ми беше като започнеш да пишеш, сам да видиш какво си пропуснал Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети