| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 20:19 Заглавие: |
|
|
Разбирам те напълно и номера с тримерчето става ако гарантираш че макс. ниво на входния сигнал няма да е примерно >1 волт. До тук добре. Но първия който се спъне в кабела и го дръпне от компа и опре върха на щекера в кутията или го пъхне без да иска някъде другаде или се двеста какво, ще изпържи намотките. Това ще са купони не културни мероприятия. Още по-зле ако колоните не са негови. Почват едни истории ... _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 22:02 Заглавие: |
|
|
Да се намеся и аз малко в спора!Все пак човека не е споменал за какви колони става въпрос ,но със споменатите интеграли 40w-ви колони в никакав случай не може да ги изгори,но може да ги повреди механически
но за това трябва да си много "дръпнат в ушите" че да не усетиш че говоритела се претоварва.Е,ако си на една ракия няколко пъти....може!
Моето мнение е да си ги слуша както му душа иска без да се притеснява,ае със здраве! |
|
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 22:12 Заглавие: |
|
|
Проблема се решава с закупуването на 2 БГ 12" за по 45 лв единия(нови) и проблема е решен. Желателно е да се защитят и самите говорители защото съм виждал изкормени шапки. Паднал 15" китаец по стълбите с отлепен магнит на др. вечер пак свиреше(кутия събрана от шкафчета)
А това ще е и добра инвестиция за купоните
Ползваш тая литература за кутиите на ОТ и си готов:)
Конструиране на озвучителни тела - Димитър Попянев _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 18:25 Заглавие: |
|
|
Emipm- е , мога да те уверя, че ако колоните са 40 вата, TDA7294 спокойно може да ги "духне".Имам усилвател правен с хоби кита с тези интегралки.Захранвам ги с 2 по 44 волта и вадя 2 по 85 "истински ' RMS вата.При тестването на стъпалото използвах 70 ватови колони "UNITRA" с пренавити баси.След около 2,5 часа "бой" на максимална мощност изтръгнах мустаците и на двата баса.Така, че сега съм пред същата дилема -как да си огранича мощността, но за целта мисля да правя лимитер. ( Още повече, че 80 вата е прекалено голяма мощност за домашно приложение- просто не се стои в стаята).
Поне моето разбиране е такова.
От дискусията до сега не е ясно колко е мощността на усилвателя ти Zot, или поне с колко волта го захранваш? |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 20:31 Заглавие: |
|
|
Абе,пичове!На купон като на купон ама, нали сме все уж разумни хора!?Да си сложи входния потенциометър.Нека има и едно тримерче след него, ама какви са тия:резистори,последователно на ОТ/Тогава звука не е същия!Не само силата му!/;корекций на ООВ/Пак така.Когато дълбочината и е много голяма,"транзисторния" звук е доста по-подчертан/;намаляване на захр. напрежение/и там не можеш да се намесваш грубо,защото се променя,малко или много режима на стъпалото/...Можеш спокойно да слушаш 100 ватов усилвател с 40 ватови колони.А опцията "до дупка" не е полезна за колоните,дори и да са 200 ватови.Започва се едно кривочене с неясен/за колоните/финал.  |
|
|
 |
Zot Нов потребител

Регистриран на: 21 Яну 2005 Мнения: 46 Местожителство: nqkyde tam (VT)
|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 13:19 Заглавие: |
|
|
ОК мисля първо да пробвам с делител ...мн внимателно, а до деня на купона ще съм инсталирал и резистора на изхода(защото шанса някой на по няколко водки да се спъне в кабела е наистина малко притесняващ).
Няма възможност самият усилвател да извади някакъв шум, без входен сигнал, който да надвиши мощността на колончиците, нали? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 13:26 Заглавие: |
|
|
Ми и аз не знам какво толкова се притесни около това някои да извади кабела. Брума който ще се получи не може да е толкова "силен". Дори може да няма никакъв. Така, че няма страшно. Ето тука сега пробвах на моя усилвател, усилих до край но не се чува нищо докато не пипна буксата. А кабела ми е към 2 метра.  |
|
|
 |
Zot Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 13:38 Заглавие: |
|
|
мерсииии Айде аз се ловя за работа. Като взема колоните ще докладвам резултати!
МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!!!!! |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 18:23 Заглавие: |
|
|
Zot, след тази задълбочена дискусия за един потенциометър не разбрах остава ли поканата за купона отправена към участниците?
Не че ще дойдем ( поне тези които не сме от София ) , но друго си е да си поканен!!!
Наздраве, приятно слушане !!! |
|
|
 |
Zot Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 07, 2007 10:41 Заглавие: |
|
|
Кандардисвам вторият съквартирант, пропявам и вече нищо неможе да ме спре! (респективно вас - 26-ти вечерта в 14-сти блок!!!)
И помежду другото дискусуята не е само за един потенциометър, а продължава назад във времето в няколко други теми включае схема на захранване, пренавиване на трансформатор и тн, от които също получих стабилна помощ.
Между другото ако не стане работата в стаята ми, 100% поне ще се направи една хижа на Витоша, така че трябва да се чуе какво ще става:) |
|
|
 |
|