|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 8:14 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: |
Още за ламповите TV се знае, че дишане=ВВИ. В този случай то е вътре в ТХО. |
Не бъди толкоз категоричен-хич не е равно-в случая наистина е така-но по принцип няма никаква гаранция.
Същите проблеми би имал ако захранването "играе" нестабилно под товар-
-по причина проблем във горещата му страна
Примерно-
-->CUC3400 и събратята му-ценера в базата
-по причина проблем във вторичните изправители-
-->Най-елементарния пример за който се сещам на момента е филтражния кондензатор на +B _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 13:00 Заглавие: |
|
|
| Освен от ТХО-то, същия ефект се получава, ако С405 или С404 произволно си променят капацитета. Предполагам, че са сменени, поне заради горенето на крайния. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 15:08 Заглавие: |
|
|
| Какво значи 'що-годе нормална картина'?Само диша или има и проблеми с геометрия?Срещал съм многократно проблеми с неелектролитни кондензатори в корекции точно на това шаси.Желателно е да ги проверите преди да сменяте тхо. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 16:34 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | На статичен кадър или на таблица напрежението на 8кр. на ТХО-то променя ли се? Като дадеш 8кр. на маса, образа стои ли стабилно дълго време, или пак диша? Ако имаш сонда, при това положение може да провериш дали се променя високото. |
На статичен кадър не се променя, при промяна в яркостта се променя от около 7 V до към 12 V. Но след R417 напрежението вече не се променя, затова смених и и. с. KIA4558 - без резултат. ВВ сонда нямам, за съжаление. Захранването е учудващо стабилно, не мръдва, дори на стенбай се променя само с половин волт. А образът заедно с дишането променя и геометрията в известна степен. Но изгарянето на транзистора става изключително само при пускане, затова мисля, че не е свързано с промяна на някои капацитети. Ако първо включа КСХО през лампа и после го захраня директно - работи си продължително с дишането му, но стабилно. Но ако го оставя да поизстине и го включа направо - прас и гудбай, транзистор! _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 21:35 Заглавие: |
|
|
| температурната зависимост не говори ли за проблемни кондензатори?Провери ги за всеки случай. |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 21:50 Заглавие: |
|
|
| Смени с нов кондензатора/ К-Е /на транз. на ХО. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 21:52 Заглавие: |
|
|
Не исках до сега да пиша, просто изчаквах мнения да видя за какво става въпрос. Имах същия телевизор, по сведение от клиента, спрял да работи след гръм. Изгорял транзистора на ТХО, и след смяна заработи по описания начин. Горе-доло, си поиграх доста, и поръчах нов процесор. Ефект-никакъв. Бях се замислил да поръчам и ТХО, ама вече щеше да ми е съвсем наногорно, а и клиента си мислеше че тия работи стават за 2-дена. Така че, дадох му го в тоя вид, без да взимам пари, и без да имам възможноста да доведа нещата докрай. Мисля, че проблема е в ТХО. Независимо че при мен работеше ТХО-то, както се казва нормално. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 19:29 Заглавие: |
|
|
Отново вадя тази тема от прахта, за да докладвам резултата от ремонта на този телевизор, след продължителен престой в "раковото", за тези, които се интересуват.
В крайна сметка се оказа прекъснал кондензатор в диодния модулатор за корекциите - този, дето е паралелно на диода към маса - С407 - 27 нф. Нещо сравнително просто, но досега не бях се сблъсквал с такъв ефект от този кондензатор.
Благодаря на всички отзовали се, бъдете здрави! _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 0:37 Заглавие: |
|
|
А картината не беше ли твърде много изкривена, освен че дишаше? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 9:45 Заглавие: |
|
|
Както бях писал по-преди, имаше и известни геометрични изкривявания, променящи се в такт с дишането, но не чак фрапиращи, може би и защото като цяло изображението беше твърде голямо и тези изкривявания не се набиваха толкова на очи. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|