Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Телевизор LG CE-29Q40RQ (шаси MC022A )- диша
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 8:14    Заглавие: Отговорете с цитат

vladi46 написа:

Още за ламповите TV се знае, че дишане=ВВИ. В този случай то е вътре в ТХО.

Не бъди толкоз категоричен-хич не е равно-в случая наистина е така-но по принцип няма никаква гаранция.
Същите проблеми би имал ако захранването "играе" нестабилно под товар-
-по причина проблем във горещата му страна
Примерно-
-->CUC3400 и събратята му-ценера в базата
-по причина проблем във вторичните изправители-
-->Най-елементарния пример за който се сещам на момента е филтражния кондензатор на +B
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 13:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Освен от ТХО-то, същия ефект се получава, ако С405 или С404 произволно си променят капацитета. Предполагам, че са сменени, поне заради горенето на крайния.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 15:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво значи 'що-годе нормална картина'?Само диша или има и проблеми с геометрия?Срещал съм многократно проблеми с неелектролитни кондензатори в корекции точно на това шаси.Желателно е да ги проверите преди да сменяте тхо.
Върнете се в началото
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 16:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
На статичен кадър или на таблица напрежението на 8кр. на ТХО-то променя ли се? Като дадеш 8кр. на маса, образа стои ли стабилно дълго време, или пак диша? Ако имаш сонда, при това положение може да провериш дали се променя високото.

На статичен кадър не се променя, при промяна в яркостта се променя от около 7 V до към 12 V. Но след R417 напрежението вече не се променя, затова смених и и. с. KIA4558 - без резултат. ВВ сонда нямам, за съжаление. Захранването е учудващо стабилно, не мръдва, дори на стенбай се променя само с половин волт. А образът заедно с дишането променя и геометрията в известна степен. Но изгарянето на транзистора става изключително само при пускане, затова мисля, че не е свързано с промяна на някои капацитети. Ако първо включа КСХО през лампа и после го захраня директно - работи си продължително с дишането му, но стабилно. Но ако го оставя да поизстине и го включа направо - прас и гудбай, транзистор!
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 21:35    Заглавие: Отговорете с цитат

температурната зависимост не говори ли за проблемни кондензатори?Провери ги за всеки случай.
Върнете се в началото
takiev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: StaraZagora

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени с нов кондензатора/ К-Е /на транз. на ХО.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Не исках до сега да пиша, просто изчаквах мнения да видя за какво става въпрос. Имах същия телевизор, по сведение от клиента, спрял да работи след гръм. Изгорял транзистора на ТХО, и след смяна заработи по описания начин. Горе-доло, си поиграх доста, и поръчах нов процесор. Ефект-никакъв. Бях се замислил да поръчам и ТХО, ама вече щеше да ми е съвсем наногорно, а и клиента си мислеше че тия работи стават за 2-дена. Така че, дадох му го в тоя вид, без да взимам пари, и без да имам възможноста да доведа нещата докрай. Мисля, че проблема е в ТХО. Независимо че при мен работеше ТХО-то, както се казва нормално.
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2007 19:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Отново вадя тази тема от прахта, за да докладвам резултата от ремонта на този телевизор, след продължителен престой в "раковото", за тези, които се интересуват.
В крайна сметка се оказа прекъснал кондензатор в диодния модулатор за корекциите - този, дето е паралелно на диода към маса - С407 - 27 нф. Нещо сравнително просто, но досега не бях се сблъсквал с такъв ефект от този кондензатор.
Благодаря на всички отзовали се, бъдете здрави!
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Окт 27, 2007 0:37    Заглавие: Отговорете с цитат

А картината не беше ли твърде много изкривена, освен че дишаше?
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 27, 2007 9:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Както бях писал по-преди, имаше и известни геометрични изкривявания, променящи се в такт с дишането, но не чак фрапиращи, може би и защото като цяло изображението беше твърде голямо и тези изкривявания не се набиваха толкова на очи.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети