Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пералня Indesit WG432TX - тракане при въртене на барабана

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bm21
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 08, 2007 21:17    Заглавие: Пералня Indesit WG432TX - тракане при въртене на барабана Отговорете с цитат

Като се върти барабана на пералнята се чува тракане и стържене. Предполагам, че нещо се е мушнала между казана и барабана. Как да отворя казана, за да видя какво става? До сега съм направил следното:
1. Изключени вода и ток.
2. Махнати горен и заден капак на пералнята.
3. Свалена планка от задната страна на пералнята. /Към нея се застопорява казана при транспортиране.
4. Свален ремък.
5. Свален обръча, който притиска уплътнението за задния капак на казана.

Е сега вече се чудя какво трябва да направя, за да махна тоя заден капак. Зад колелото, на което се закача ремъка се виждат 6 болта. Те ли крепят тоя пусти заден капак или просто от притискането се е лепнал към гуменото уплътнение между него и казана. Който е разглабял такова нещо да подсказва. Не ми се ще да си създавам допълнителна работа и неприятности.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Окт 08, 2007 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Още един майстор Wink . Приятелю това отзаде е лагерно тяло и ако не си наясно бая ще се потрудиш . Сигурен ли си ,че шума не е от разбити лагери . Дърпай смело докато се разлепи уплътнителя и после пиши какво още се е скъсало .
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Пон Окт 08, 2007 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не звуча нахално ама винагги съм мислел че форума служи за това
колеги или да се изразя по просто хора РАБОТЕЩИ в една и съща сфера да си обменят идеи или дефекти с които са се сблъсквали,а не да обучават някои които гледат да спестят 10 лв.Логиката е лесна ще пиша и те ще ми кажат и всичко е ок. Мисля че за титоляра на темата ще е по лесно и финансово изгодно да потърси ппомощ от сервиз за дадения вид техника. Едно изделие се ремонтира по лесно преди да се разбие
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Окт 08, 2007 22:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Такива като питащия неможеш ги убеди да се спрат . От тук нататък ще започне питане за всичко къде е съсипано и накрая -кажете ми къде наоколо има читав сервиз .
БМ21
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 09, 2007 14:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблемът е решен. Темата може да се затваря.
Всички, които са се родили научени - извинявайте за отнетото ви ценно време.
Благодаря на bamze за помоща!

Читавите сервизи ги знам къде са. Когато ми стане изгодно да дам 85 лв. за 2 часа работа при изваждането на една безопасна игла, вервайте ми - ще ги потърся.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 09, 2007 14:18    Заглавие: Отговорете с цитат

БМ21 написа:
Когато ми стане изгодно да дам 85 лв. за 2 часа работа при изваждането на една безопасна игла, вервайте ми - ще ги потърся.

Айде,айде-на подобни приказки и дебати "кой колко взема" и
"кой колко трябва да взема според клиента"-сме се наслушали...

БМ21 написа:
Темата може да се затваря..

След този обрат определено ще се възполвам от предложението ти,преди да е станало късно.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети