|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladim Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 15:31 Заглавие: |
|
|
В моя случай се оказа за ТХО Вързах едно електронско последователно на другото и вдигна високо . Пробвай
след като разкачиш вторичните на ТХО то и ги провериш за товар разбира се |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 18:12 Заглавие: |
|
|
| vladim написа: | В моя случай се оказа за ТХО Вързах едно електронско последователно на другото и вдигна високо . Пробвай
след като разкачиш вторичните на ТХО то и ги провериш за товар разбира се |
Няма нужда да ги вързва последователно двете.
След като си порвери синия кондензатор,проверява вторичните вериги на ТХО за късо или товар.Като излезнат от съмнение те-отскубва старото ТХО.Вързва на негово място първичната намотка от ТХО от Е-380 и ако вдигне високо-работата е ясна.
vladi46,от няколко дни те гледам че казваш на кондензатора на колектора "резонансен",не че е погрешно,но тука сме приели да му се вика другото му наУчно наименование-"обратно-ходов",а на този последователно на откл.системи-"тангенсов".Така пише по дебелите книги.Нямам нищо впротив да им викаш ,както си щеш просто номера е да не стават обърквания. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
yugo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 18:42 Заглавие: |
|
|
| Мисля че Noel удари шестицата! |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 1:07 Заглавие: |
|
|
| yugo написа: | | Мисля че Noel удари шестицата! |
Не е ударил шестицата! Проверих и него-470пф на 2000в, после го смених с друг, както и останалите(резонансен 6нф и тангенсов).
Крайният(BU2508DX) грее дори за секунди, разкачах втор. вериги на ТХО-нищо!
Само като махна +B, захр. се нормализира. Утре ще продължа с ТХО и ОС (само веднъж съм сменял на NEC ). ТХО-то го пробвах свалено по новата методика-беше добре, но утре ще опитам и по вашата-от Е-н 380. През декември някой е сменил ТХО и крайния. Ще ви докладвам непременно за кр. резултат! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Banko62 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 4:07 Заглавие: Захранване на DAEWOO |
|
|
| vladi46 написа: | | yugo написа: | | Мисля че Noel удари шестицата! |
Не е ударил шестицата! Проверих и него-470пф на 2000в, после го смених с друг, както и останалите(резонансен 6нф и тангенсов).
Само като махна +B, захр. се нормализира. Утре ще продължа с ТХО и ОС (само веднъж съм сменял на NEC ). ТХО-то го пробвах свалено по новата методика-беше добре, но утре ще опитам и по вашата-от Е-н 380. През декември някой е сменил ТХО и крайния. Ще ви докладвам непременно за кр. резултат! | Имал съм такъв случай.Беше ТХО. А когато правя захранване ползвам за товар крушка 15 вата.Така си гарантирам тръгването. Успех |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 8:30 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | Не е ударил шестицата! Проверих и него-470пф на 2000в, после го смених с друг, както и останалите(резонансен 6нф и тангенсов).
Само като махна +B, захр. се нормализира. Утре ще продължа с ТХО и ОС (само веднъж съм сменял на NEC ). ТХО-то го пробвах свалено по новата методика-беше добре, но утре ще опитам и по вашата-от Е-н 380. През декември някой е сменил ТХО и крайния. Ще ви докладвам непременно за кр. резултат! |
Едва ли ще излезе ОС,дефектират но много рядко...
Транзистора го провери за утечка да няма,даже може да го смениш за проба.
И разбира се -ТХО-скубеш старото,закачаш вместо него за товар първичната ннамотка от ТХО от Е-380 и на пъпката за каскадата чакаш с отверката "да види дядо поп има ли в гърнето боб"
По тая методика проверявам ТХО от сумати време и не съм имал никакви проблеми. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2007 0:46 Заглавие: |
|
|
Излезе ОС! Опитах с ТХО от Е-н 380, появи се прилично импулсно на изх. за каскадата, но +В остана 82V и кр. транзистор пак грееше!
Свалих ОС и видях утечката в нея. Утре ще търся друга. Като че ли TV e работил на влажно.
Благодаря на всички! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|