Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с TDA 7294
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 11, 2007 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

А защо не си провериш колоните с работещ усилвател ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Чет Окт 11, 2007 18:32    Заглавие: Отговорете с цитат

ThunderPLD написа:
Като го свалиш файла слагаш едно .jpg след името и ще ти го отвори. Smile

Направо съм си за преинсталация.Като "види" рисунка и...абе по сто пъти на ден го ресетвам.Но да не разводняваме...
Върнете се в началото
Zot
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: nqkyde tam (VT)

МнениеПуснато на: Чет Окт 11, 2007 18:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинете за проблема със схемата. Всъщност копирах от този форум адреса, защото немога да качвам всеоще собствени:)
Като свърша със свалянето и рисуването на схемата ще пробвам със шунтирани съпротивления. И да пробвам колоните с друг работещ усилвател. До сега караха с него, и си бачкаха прилино, но всепак тихичко(от колонки за компютър, макс 2х2 вата).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Окт 11, 2007 19:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата не е ли на Неомонтана?
http://neomontana-bg.com
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 11, 2007 22:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Не - на елитекс е... На сайта им го има като артикул, но е малко непълен и няма схема. Казват ми че със същите правят усилватели... работещи, несъм виждал такива, но или е егати късмета да съм попаднал на 2 дефектни, или... хъх, незнам. Тук в щутгард трафика на колони е невероятен между блоковете, за това сигурно чак утре ще се докопам за проба... Ще пиша като имам резултат - много благодаря за съветите. Дано разрешим и тоя проблем, че вече става епопея ... поне дано на вас ви е весело Smile Smile Smile
Върнете се в началото
Zot
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 9:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинете че забавих толкова много време темата. Нямах физическата възможност, а от вчера са ме затиснали 5 протоколас графики по ппе и измерване....
Та - 100% проблема е в усилвателите Sad Подадох им вход напрво от едни компютърни колонки като предусилвател - баса който преминава е МНОГО по-малък от колкото когато вържа колоната директно на изхода на колонките...
Днес ще ходя до магазина за принципна схема, че ми е адски труднода сваля тази със стойности(елементите са мн на гъсто).

Ако вътре по погрешка има някакъв филтър, то къде би бил той? На входа? На изхдода?

<...> Всъщност сега намерих подобна схема във datasheet на 7294 - там са свързани по точно този наин елементи със същите стойности...

Намерих една разлика със схемата от datasheet-a и тази в мен - След входният сигнал, минаващ по кондензатор идентичен с този на схемата, има освен даденият резистор към маса има и кондензатор койти изглежда като 100 пикофарада

Май ще пробвам на рамбо да махна кондензатора от входа към маса...така и така го няма описам в datasheet - едва ли ще му видя сметката:)
...
Е рамбо пусна първа кръв, но отиде зян - и без този кондензатор не вади бас...
Иначе този на входа е за разделяне по постоянен ток, нали? Ще е кофти ако го укъся ... Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 14:46    Заглавие: Отговорете с цитат

В елимекса в Добрич продават едни китчета без схема по 6и90!Ако твоето е от тях да знаеш че за нищо не стават!Преди месеци купих два кита да правя мостова схема на един познат !Значи на 2х20 волта работят но мощноста е слаба,на повече от 2х40 горят-ти как ги пускаш на 90в незнам.За капак и сложили на платката филтрови кондензатори на захранването на 25в които още на 2х35в ехплоадират!Не пише нищо за кита -нито захранване нито нищо!Чипа в елимекса струва 7лв а готов и ТЕСТВАН забележете кит 6и90 Shocked !Кво му се чудя тогава че не работи нали!Според мен по-добре си го направи сам -купи си чип отделно но да е 93 накрая и елементи и си го направи сам
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 15:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми на входа какъв ти е разделителния кондензатор, да не би да е много малък. Rolling Eyes А и така с тоя тример и потенциометър допълнително мисля, че се сговнясват нещата.
Върнете се в началото
Zot
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 15:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Славчо - от предусилвател без никакви тримери без нищо влиза сигнала... но това вече няма значение.

Борко 30 - ти си ясновидец човек!!!! Елимекс в София е случая но май всичките ги правят в Горна Оряховица така че все същото. Характерно за платката е че струва точно 6,90 Wink отвратително тънка, чак прозрачна и отвратително малка като размер. Ще взема тия интегралки и ще пробвам да нарпавя платки ( иначе жената която ми ги продаде като я питах каза че наистина и друг пич имал ... проблеми... с тях, но като ги сложил на друга платка с по-дебели пътечки си бачкал чак правил 100 вата със същите интеграли!)

ще пробвам да вържа успоредно на това кондензаторче на входа още едно, да му повиша капацитета, и ако това не стане, кормя си интегралите и правя нови НЧУ. Станах на гламав тука да се взирам в тая въшка...

Умря ми музиката за димитров ден Sad

Нищо всепак ако чуете че от някоя читалня от блоковете на УАСГ (там ще търсим терен,че на Техничски не ни дават читалните) се чува не-много ислна музика(усилвател от комп.колнки със 2х40W на изхода, идвайте Smile
Върнете се в началото
BUJO_
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е схемата, нали? И аз си купих две китчета от елимекс. Първото не тръгна, а второто поне пропуши Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети