| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 18:30 Заглавие: |
|
|
| А защо не си провериш колоните с работещ усилвател ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 18:32 Заглавие: |
|
|
| ThunderPLD написа: | Като го свалиш файла слагаш едно .jpg след името и ще ти го отвори.  |
Направо съм си за преинсталация.Като "види" рисунка и...абе по сто пъти на ден го ресетвам.Но да не разводняваме... |
|
|
 |
Zot Нов потребител

Регистриран на: 21 Яну 2005 Мнения: 46 Местожителство: nqkyde tam (VT)
|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 18:37 Заглавие: |
|
|
Извинете за проблема със схемата. Всъщност копирах от този форум адреса, защото немога да качвам всеоще собствени:)
Като свърша със свалянето и рисуването на схемата ще пробвам със шунтирани съпротивления. И да пробвам колоните с друг работещ усилвател. До сега караха с него, и си бачкаха прилино, но всепак тихичко(от колонки за компютър, макс 2х2 вата). |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 22:38 Заглавие: |
|
|
Не - на елитекс е... На сайта им го има като артикул, но е малко непълен и няма схема. Казват ми че със същите правят усилватели... работещи, несъм виждал такива, но или е егати късмета да съм попаднал на 2 дефектни, или... хъх, незнам. Тук в щутгард трафика на колони е невероятен между блоковете, за това сигурно чак утре ще се докопам за проба... Ще пиша като имам резултат - много благодаря за съветите. Дано разрешим и тоя проблем, че вече става епопея ... поне дано на вас ви е весело  |
|
|
 |
Zot Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 9:29 Заглавие: |
|
|
Извинете че забавих толкова много време темата. Нямах физическата възможност, а от вчера са ме затиснали 5 протоколас графики по ппе и измерване....
Та - 100% проблема е в усилвателите Подадох им вход напрво от едни компютърни колонки като предусилвател - баса който преминава е МНОГО по-малък от колкото когато вържа колоната директно на изхода на колонките...
Днес ще ходя до магазина за принципна схема, че ми е адски труднода сваля тази със стойности(елементите са мн на гъсто).
Ако вътре по погрешка има някакъв филтър, то къде би бил той? На входа? На изхдода?
<...> Всъщност сега намерих подобна схема във datasheet на 7294 - там са свързани по точно този наин елементи със същите стойности...
Намерих една разлика със схемата от datasheet-a и тази в мен - След входният сигнал, минаващ по кондензатор идентичен с този на схемата, има освен даденият резистор към маса има и кондензатор койти изглежда като 100 пикофарада
Май ще пробвам на рамбо да махна кондензатора от входа към маса...така и така го няма описам в datasheet - едва ли ще му видя сметката:)
...
Е рамбо пусна първа кръв, но отиде зян - и без този кондензатор не вади бас...
Иначе този на входа е за разделяне по постоянен ток, нали? Ще е кофти ако го укъся ...  |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 14:46 Заглавие: |
|
|
В елимекса в Добрич продават едни китчета без схема по 6и90!Ако твоето е от тях да знаеш че за нищо не стават!Преди месеци купих два кита да правя мостова схема на един познат !Значи на 2х20 волта работят но мощноста е слаба,на повече от 2х40 горят-ти как ги пускаш на 90в незнам.За капак и сложили на платката филтрови кондензатори на захранването на 25в които още на 2х35в ехплоадират!Не пише нищо за кита -нито захранване нито нищо!Чипа в елимекса струва 7лв а готов и ТЕСТВАН забележете кит 6и90 !Кво му се чудя тогава че не работи нали!Според мен по-добре си го направи сам -купи си чип отделно но да е 93 накрая и елементи и си го направи сам |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 15:00 Заглавие: |
|
|
Ми на входа какъв ти е разделителния кондензатор, да не би да е много малък. А и така с тоя тример и потенциометър допълнително мисля, че се сговнясват нещата. |
|
|
 |
Zot Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 15:24 Заглавие: |
|
|
Славчо - от предусилвател без никакви тримери без нищо влиза сигнала... но това вече няма значение.
Борко 30 - ти си ясновидец човек!!!! Елимекс в София е случая но май всичките ги правят в Горна Оряховица така че все същото. Характерно за платката е че струва точно 6,90 отвратително тънка, чак прозрачна и отвратително малка като размер. Ще взема тия интегралки и ще пробвам да нарпавя платки ( иначе жената която ми ги продаде като я питах каза че наистина и друг пич имал ... проблеми... с тях, но като ги сложил на друга платка с по-дебели пътечки си бачкал чак правил 100 вата със същите интеграли!)
ще пробвам да вържа успоредно на това кондензаторче на входа още едно, да му повиша капацитета, и ако това не стане, кормя си интегралите и правя нови НЧУ. Станах на гламав тука да се взирам в тая въшка...
Умря ми музиката за димитров ден
Нищо всепак ако чуете че от някоя читалня от блоковете на УАСГ (там ще търсим терен,че на Техничски не ни дават читалните) се чува не-много ислна музика(усилвател от комп.колнки със 2х40W на изхода, идвайте  |
|
|
 |
BUJO_ Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 22:32 Заглавие: |
|
|
Това е схемата, нали? И аз си купих две китчета от елимекс. Първото не тръгна, а второто поне пропуши  |
|
|
 |
|