| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 9:53 Заглавие: |
|
|
Значи кондензарорите бяха по 220/16v и ги смених с по 470/25v,че нямам такива миниатюрни по 1000/25v.
Държи ми по +9 и -9 волта |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
peshootvt Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 12:53 Заглавие: |
|
|
Тези напрежения при OFF STBY ли са?
Ако е така, при ОN трябва да се вдигнат на + и - 10/11V.
Традиционно тези ТВ-та им се сменят тези двата кондензатора, двата на Н помпата и този на +7V за ОВ и храна на оптрона. Малко спойки тук таме. Хубаво е да се сложи и един ценер за 150V на вторичното 110V, че ако перне токов удар и ако опляска оптрона, да не се метне ТВ-то в близкия контейнер.
Може и друга проба. Махни крайния, пусни ТВ-то и мерни с осцилоскопа Н импулса. Ако е наред слагаш транзистора и готово. _________________ За колегите съм Пешо Шарпа. Ако нещо Ви тревожи за SHARP, питайте. На никого не съм отказал.
Към клиентите - За мерси не ме търси. От утре не се плаща.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 13:00 Заглавие: |
|
|
Колега,нещо май говорим за различни шасита.На това при мен няма оптрон.Захранването е с TDA16833-SMD ,телевизора е 14".
Пращам ти схемата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 14:03 Заглавие: |
|
|
Благодаря за схемата. Отдавна не бях отварял от тези модели.
По проблема: Основните проблемчета все пак са същите. Кондензатори : С712,713,603,604. Трябват стабилни +8V на видео-чипа крак 59. Затова махни крайния и виж Н импулса на базата. Ако има проблем значи това е нейде напред. Q602,603 малко вероятно е да са зле. може да е Q604 - нали е SMD, може да прекъсва, случвало ми се е на друг ТВ на мерене да е здрав пък не пуска Н. Транзисторите за +5V рятко се скапват, или са здрави или не. +5VA е за тунера само, другия е за процесора. +105V при работещ ТВ може и да са +108V или е скапан С711.
В момента друго не се сещам. Иначе кюто и скайпа ми са отворени целодневно. Ако има нещо питай.
ПП: Голям заплес съм. Имал съм схемата.
ППП: Не слагайте български кондензатори, че са с по-висока индуктивност, на тез ТВ-та не им понася БГ-то. _________________ За колегите съм Пешо Шарпа. Ако нещо Ви тревожи за SHARP, питайте. На никого не съм отказал.
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 0:15 Заглавие: |
|
|
Май ще излезе че чипа се е фръцнал нещо,защото Н импулса на 63 пин си променя продължителноста произволно.Гледах го и без транзистор-същата работа.
Пък той чипа много скъп бе -към 75-80лв. Ай сиктир.
Едва ли клиента ще се съгласи на такъв скъп ремонт.За сега ще го зарежа този SHARP. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 3:12 Заглавие: |
|
|
| lusi blazev написа: | На 63пин импулса излиза идеален правоъгълен...
Н импулса на 63 пин си променя продължителноста произволно... | Какъв по-точно е проблема на импулса? Променя ли се амплитудата? Прекъсва ли? Честотата ли се променя или коефициента на запълване?
| lusi blazev написа: | | Значи на 61 пин на STV-to имам 6-6.2 волта,а на 64 много играе-от 0.5 до 2.6 волта... | Изключи вертикалното отклонение или дай на маса 56кр. на STV2238. След това с изваден краен транзистор (или прекъснато +В), виж дали играе напр. на 64кр. и как се държи импулса на 63кр.? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 5:28 Заглавие: |
|
|
Извадил съм транзистора,замасил съм 56 пин на чипа.
На 64 пин имам 1.06-1.09 волта.Импулса на 63 пин е такъв-виж атача.
Основно е вариант-А ,но прехвърля и като В,а и като С.
Напрежението на 63 пин е съответно 2.1 и5.1волта. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 6:04 Заглавие: |
|
|
| Прекъсни SDA и SCL шините към 2 и 3кр. на STV-тo. Дай линк за осцилограмите, че това в атача не се отваря. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 9:30 Заглавие: |
|
|
| lusi blazev написа: | | Между другото,като зацикли на "изключено" ,понякога изкарва на екрана едни такива цветни дъги "))((" леко размазани. |
Това го прави или от скапани транзистори по вертикала или от скапано видео. Провери на 46 крак (ISENS) на видео-чипа колко волта има DC. Ако е под волт волт и половина сигурно чипа е скапан, пък и щом грее май най-вероятно е капутясал.
Намерих цена за STV2236 - 53 лв. За 2238 мога да направя запитване. _________________ За колегите съм Пешо Шарпа. Ако нещо Ви тревожи за SHARP, питайте. На никого не съм отказал.
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 14, 2007 0:43 Заглавие: |
|
|
Това в атача е рисунка,която правих на компа,и се отваря с Ундоус пикчър енд факс вюфър.Преди малко го отварях (атача).
А сега за 46 пин на чипа-това замерване със или без транзистор да го правя?Щото без тр. ми дава 3.7 волта,а като зацикли на тези цветните дъги-4.5 волта.
Между временно започна да прави и други чалъми-светва за по 3-4 секунди само по един от цветовете.Най често синия и зеления-и то с обратен ход.
Вкрайна сметка май наистина е за чип  |
|
|
 |
|