Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на зарядно за акумулатори АПС-12/3,5-2 Перник

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 18:30    Заглавие: Търся схема на зарядно за акумулатори АПС-12/3,5-2 Перник Отговорете с цитат

Зарядното е производство на завода за ТИ в Перник ,не съм съвсем сигурен в точността на модела ,но ме интересува може ли да се регулира напрежението на изключване и как /ако имам схема може да се оправя и сам/ Благодаря !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 21, 2007 17:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Пак по въпроса за това зарядно ,свалих му схемата ,вътре е с едно реле и още едно рид реле с намотка последователно на зарядния ток ,ампулата е последователно на намотката на другото реле ,а контактите му са във минусовата верига на зареждане ,нормално затворени. Паралелно на контактите има крушка индицираща края на заряда ,а паралелно на намотката има RC верига 100микро последователно с тример 2.2К .Изправителя е селенов ,8 пластини ,грец 4х2 в паралел.Лошото е че нещо не вдявам как работи тази схема -освен ако рид-релето не е за защита от късо ,защото в момента в който то включи би трябвало да задейства и другото и с отварянето на контакта си да спре тока през товара светвайки лампата.Някой има ли по наясно с този вид токоизправител да си кажете мнението .Благодаря !
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 21, 2007 17:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Вземи го драсни на картинка, че нещо много засукано като обяснение само Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 21, 2007 18:12    Заглавие: Отговорете с цитат

На платката трябва да има един тример, с него става регулирането на напрежението на изключване!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 21, 2007 18:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
паралелно на намотката има RC верига 100микро последователно с тример 2.2К

Не съм много на ти със САД чертането ,ще опитам да го нарисувам и сканирам по-късно или утре ,но този тример ми се вижда невъзможен за регулиране прага ,имайки предвид последователния кондензатор.Друг тример на платката няма.
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Окт 21, 2007 18:22    Заглавие: Re: Търся схема на зарядно за акумулатори АПС-12/3,5-2 Перн Отговорете с цитат

ELP написа:
Зарядното е производство на завода за ТИ в Перник ,не съм съвсем сигурен в точността на модела ,но ме интересува може ли да се регулира напрежението на изключване и как /ако имам схема може да се оправя и сам/ Благодаря !
Ще я имам утре след обяд Обадих се на един бивш колега ще ми я донесе на хартия а натам ще видим как ще ти я пращам Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 21, 2007 22:02    Заглавие: Отговорете с цитат

10х!! Very Happy
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 10:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери пощата Колегата каза че най добре работи като се махне електрониката Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 13:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря още веднъж ,то май и аз мисля да махна всичко ,ама не е мой. Само ще трябва нещо да си доизясня това реле А дето е с 2 намотки ,май не съм довидял втората ,то май наистина служи като прагово със втората намотка а първата последователно сигурно следи за тока ,може би защита от късо или за наличие на товар .Изглежда все пак тримера служи за настройка прага на сработване ,трябва да взема един акумулатор и да се пробвам.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 23, 2007 14:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Засега приключвам със зарядното ,настроих го да изключва на 14,4V ,ако е възможно попитай все пак колегата ти токовата намотка на релето "А" за защита ли е ,или следи за включен акумулатор посредством сумиране на полетата от нея и напреженовата ?!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети