| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 18:30 Заглавие: Търся схема на зарядно за акумулатори АПС-12/3,5-2 Перник |
|
|
| Зарядното е производство на завода за ТИ в Перник ,не съм съвсем сигурен в точността на модела ,но ме интересува може ли да се регулира напрежението на изключване и как /ако имам схема може да се оправя и сам/ Благодаря ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2007 17:45 Заглавие: |
|
|
| Пак по въпроса за това зарядно ,свалих му схемата ,вътре е с едно реле и още едно рид реле с намотка последователно на зарядния ток ,ампулата е последователно на намотката на другото реле ,а контактите му са във минусовата верига на зареждане ,нормално затворени. Паралелно на контактите има крушка индицираща края на заряда ,а паралелно на намотката има RC верига 100микро последователно с тример 2.2К .Изправителя е селенов ,8 пластини ,грец 4х2 в паралел.Лошото е че нещо не вдявам как работи тази схема -освен ако рид-релето не е за защита от късо ,защото в момента в който то включи би трябвало да задейства и другото и с отварянето на контакта си да спре тока през товара светвайки лампата.Някой има ли по наясно с този вид токоизправител да си кажете мнението .Благодаря ! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2007 17:50 Заглавие: |
|
|
Вземи го драсни на картинка, че нещо много засукано като обяснение само  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2007 18:12 Заглавие: |
|
|
| На платката трябва да има един тример, с него става регулирането на напрежението на изключване! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2007 18:20 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | паралелно на намотката има RC верига 100микро последователно с тример 2.2К |
Не съм много на ти със САД чертането ,ще опитам да го нарисувам и сканирам по-късно или утре ,но този тример ми се вижда невъзможен за регулиране прага ,имайки предвид последователния кондензатор.Друг тример на платката няма. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2007 18:22 Заглавие: Re: Търся схема на зарядно за акумулатори АПС-12/3,5-2 Перн |
|
|
| ELP написа: | | Зарядното е производство на завода за ТИ в Перник ,не съм съвсем сигурен в точността на модела ,но ме интересува може ли да се регулира напрежението на изключване и как /ако имам схема може да се оправя и сам/ Благодаря ! | Ще я имам утре след обяд Обадих се на един бивш колега ще ми я донесе на хартия а натам ще видим как ще ти я пращам  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2007 22:02 Заглавие: |
|
|
10х!!  |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 10:56 Заглавие: |
|
|
Провери пощата Колегата каза че най добре работи като се махне електрониката  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 13:26 Заглавие: |
|
|
| Благодаря още веднъж ,то май и аз мисля да махна всичко ,ама не е мой. Само ще трябва нещо да си доизясня това реле А дето е с 2 намотки ,май не съм довидял втората ,то май наистина служи като прагово със втората намотка а първата последователно сигурно следи за тока ,може би защита от късо или за наличие на товар .Изглежда все пак тримера служи за настройка прага на сработване ,трябва да взема един акумулатор и да се пробвам. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 14:38 Заглавие: |
|
|
| Засега приключвам със зарядното ,настроих го да изключва на 14,4V ,ако е възможно попитай все пак колегата ти токовата намотка на релето "А" за защита ли е ,или следи за включен акумулатор посредством сумиране на полетата от нея и напреженовата ?! |
|
|
 |
|