| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
duronman Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:28 Заглавие: проблем с 25 инчово сони |
|
|
Здравейте, имам следния проблем и бих се радвал, ако ми помогнете. Телевизорът ми от известно време прави следното нещо - чува се пукот по време на работа и спира, отворих го и видях, че пукотът е прескачаща голяма искра между кадбеля от бобината (кабела който отива в горната част на кинесопа) приличащ на кабел на свещ за кола и някоя метална час вързана към нулата, увих кабела с изолирбанд и проблемът се реши за около 5-6 часа, след което всичко започна отначало...
Според вас къде е проблема, лесно отсраним ли е или трябва да се сменя бобина/този кабел ?
Благодаря ви предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:34 Заглавие: Re: проблем с 25 инчово сони |
|
|
Ако продължаваш да се правиш на майстор, рискуваш да се простиш с телевизора си. Опитвайки се да изолираш кабела, искрата става по-голяма и е твърде вероятно от нея да се повреди някой чувствителен (и скъп) полупроводников елемент. Затова те съветвам на сервиз, докато е време. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:34 Заглавие: |
|
|
| Проблема е отстраним като се обърнеш към някой сервиз, освен ако не си решил да си купуваш нов телевизор с тези "шофьорски" похвати за ремонт (да ме прощаваш). |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:43 Заглавие: |
|
|
Може да прехвръкнат искри към изводите в шийката на кинескопа и да вземе въздух тръбата от пукнатина и тогава ще видиш за кво става въпрос! Слушай колегите и бягай в сервиза че после да не купуваш нов тв! |
|
|
 |
duronman Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 22:33 Заглавие: duronman |
|
|
За шофьорските похвати съм съгласен. По принцип съм компютърен специалист и всъщност телевизорите са ми малко далеч от това за искрата си прав - стана по-голяма. Не съм отишъл още в сервиз, защото телевизора е на 10 години и тежи 50 килограма но явно ще отида, защото вече се чува само припукване от колонките - извод (изгорял е май някой чип вече)...
Благодаря все пак.
Да препоръчате сервиз в Борово - Красно село ? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 23:06 Заглавие: Re: duronman |
|
|
| duronman написа: | Благодаря все пак.
Да препоръчате сервиз в Борово - Красно село ? |
Моля!
За втория въпрос - като компютърен специалист би трябвало да се справиш - Потребители, Сортиране по местожителство, Четеш и си избираш. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 23:30 Заглавие: |
|
|
| просто не знаех, че тук всички (повечето) сте техници ... мерси ! |
|
|
 |
duronman Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 23:35 Заглавие: |
|
|
BTW Борово и Красно село имам предвид кварталите на софия, така че това с потребителите не даде добър резултат Както и да е. Лека вечер.  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 23:46 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | просто не знаех, че тук всички (повечето) сте техници ... мерси ! |
Не сме чак пък всичките. |
|
|
 |
|