Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

проблем с 25 инчово сони
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
duronman
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:28    Заглавие: проблем с 25 инчово сони Отговорете с цитат

Здравейте, имам следния проблем и бих се радвал, ако ми помогнете. Телевизорът ми от известно време прави следното нещо - чува се пукот по време на работа и спира, отворих го и видях, че пукотът е прескачаща голяма искра между кадбеля от бобината (кабела който отива в горната част на кинесопа) приличащ на кабел на свещ за кола и някоя метална час вързана към нулата, увих кабела с изолирбанд и проблемът се реши за около 5-6 часа, след което всичко започна отначало...

Според вас къде е проблема, лесно отсраним ли е или трябва да се сменя бобина/този кабел ?

Благодаря ви предварително !
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, проблемът може да се реши в сервиз.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:34    Заглавие: Re: проблем с 25 инчово сони Отговорете с цитат

Ако продължаваш да се правиш на майстор, рискуваш да се простиш с телевизора си. Опитвайки се да изолираш кабела, искрата става по-голяма и е твърде вероятно от нея да се повреди някой чувствителен (и скъп) полупроводников елемент. Затова те съветвам Arrow на сервиз, докато е време.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема е отстраним като се обърнеш към някой сервиз, освен ако не си решил да си купуваш нов телевизор с тези "шофьорски" похвати за ремонт (да ме прощаваш).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да прехвръкнат искри към изводите в шийката на кинескопа и да вземе въздух тръбата от пукнатина и тогава ще видиш за кво става въпрос! Wink Слушай колегите и бягай в сервиза че после да не купуваш нов тв!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
duronman
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 22:33    Заглавие: duronman Отговорете с цитат

За шофьорските похвати съм съгласен. По принцип съм компютърен специалист Smile и всъщност телевизорите са ми малко далеч от това Smile за искрата си прав - стана по-голяма. Не съм отишъл още в сервиз, защото телевизора е на 10 години и тежи 50 килограма Smile но явно ще отида, защото вече се чува само припукване от колонките - извод (изгорял е май някой чип вече)...

Благодаря все пак.

Да препоръчате сервиз в Борово - Красно село ?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 23:06    Заглавие: Re: duronman Отговорете с цитат

duronman написа:
Благодаря все пак.

Да препоръчате сервиз в Борово - Красно село ?

Моля!
За втория въпрос - като компютърен специалист би трябвало да се справиш - Потребители, Сортиране по местожителство, Четеш и си избираш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 23:30    Заглавие: Отговорете с цитат

просто не знаех, че тук всички (повечето) сте техници ... мерси !
Върнете се в началото
duronman
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 23:35    Заглавие: Отговорете с цитат

BTW Борово и Красно село имам предвид кварталите на софия, така че това с потребителите не даде добър резултат Smile Както и да е. Лека вечер. Smile
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 23:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
просто не знаех, че тук всички (повечето) сте техници ... мерси !

Не сме чак пък всичките.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети