Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

EAGLE schematic and PCB program

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELMANTEC
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 13:36    Заглавие: EAGLE schematic and PCB program Отговорете с цитат

Случайно някой да е работил с програмата EAGLE, защото имам малък проблем с нея и ми трябва някой напреднал, за да ми подскаже??
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 6:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Питай де!!!
ELMANTEC
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 11:26    Заглавие: :arrow: Отговорете с цитат

Свързал съм всички елементи, но все пак ми изписва че те не са свързани. Аз ли нещо пропускам или ми се бъгнала програмата Question
Ето и screenshot:
Върнете се в началото
D.Kolev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 12:10    Заглавие: Отговорете с цитат

така като гледам ми се вижда че не си срещнал хубаво връзките с елементите.като приближиш пина,курсора автоматично трябва да се лепва към него без да слагаш тия точки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELMANTEC
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 12:29    Заглавие: ????? Отговорете с цитат

D.Kolev написа:
така като гледам ми се вижда че не си срещнал хубаво връзките с елементите.като приближиш пина,курсора автоматично трябва да се лепва към него без да слагаш тия точки.

И Аз така си мисля, но не се лепва. Проближавах ги и т.н. но не става. Да не би да има някаква отметка в настройките, която трябва да се чукне за да започнат да се лепкат.

П.П. а някой може ли да ми я прати тази програма или да ми даде линк да я сваля, защото малко ме съмнява че може би просто версията ми нещо да се е прецакала
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 13:12    Заглавие: Отговорете с цитат

http://thepiratebay.org/
http://isohunt.com/
eMule
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 18:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема ти може да е само в растера (грида, стъпката)! Грида с който чертаеш трябва да е кратен на този при който е създаден елемента в библиотеката, така програмата автоматично ще свърже връзките с пиновете на елементите. За да разбереш дали елемента е свързан, трябва като го местиш с MOVE, той да не се откъсва от връзките. За проверка само на дадена връзка можеш да я "светнеш" с VIEW при което трябва да "светнат" и всички пинове на елементи свързани с нея.
ELMANTEC
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 22:47    Заглавие: Отговорете с цитат

И грида не е Confused Вече незнам какво да я правя тази програма. Преди малко чертах една схема - някои елементи си се свързаха други не. Съвпадал съм им пинчетата 1 към 1 и не става. Вече започва да ми писва. Обаче пък ще е добре да му хвана цаката, защото незнам друга по ефикасна програма, която да прави PCB от схема Crying or Very sad
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2007 6:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно грида е. Значи ако нещо не е закачено но е в стъпка, повдигаш го от мястото му с MOVE и го връщаш отново на същото място. При второ такова повдигане ще видиш че незакачените връзки са вече закачени.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети