| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELMANTEC Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 13:36 Заглавие: EAGLE schematic and PCB program |
|
|
| Случайно някой да е работил с програмата EAGLE, защото имам малък проблем с нея и ми трябва някой напреднал, за да ми подскаже?? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 6:26 Заглавие: |
|
|
Питай де!!! _________________ home studio |
|
|
 |
ELMANTEC Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 11:26 Заглавие: :arrow: |
|
|
Свързал съм всички елементи, но все пак ми изписва че те не са свързани. Аз ли нещо пропускам или ми се бъгнала програмата
Ето и screenshot:
 |
|
|
 |
D.Kolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 12:10 Заглавие: |
|
|
| така като гледам ми се вижда че не си срещнал хубаво връзките с елементите.като приближиш пина,курсора автоматично трябва да се лепва към него без да слагаш тия точки. |
|
|
 |
ELMANTEC Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 12:29 Заглавие: ????? |
|
|
| D.Kolev написа: | | така като гледам ми се вижда че не си срещнал хубаво връзките с елементите.като приближиш пина,курсора автоматично трябва да се лепва към него без да слагаш тия точки. |
И Аз така си мисля, но не се лепва. Проближавах ги и т.н. но не става. Да не би да има някаква отметка в настройките, която трябва да се чукне за да започнат да се лепкат.
П.П. а някой може ли да ми я прати тази програма или да ми даде линк да я сваля, защото малко ме съмнява че може би просто версията ми нещо да се е прецакала |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 18:12 Заглавие: |
|
|
Проблема ти може да е само в растера (грида, стъпката)! Грида с който чертаеш трябва да е кратен на този при който е създаден елемента в библиотеката, така програмата автоматично ще свърже връзките с пиновете на елементите. За да разбереш дали елемента е свързан, трябва като го местиш с MOVE, той да не се откъсва от връзките. За проверка само на дадена връзка можеш да я "светнеш" с VIEW при което трябва да "светнат" и всички пинове на елементи свързани с нея. _________________ home studio |
|
|
 |
ELMANTEC Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 22:47 Заглавие: |
|
|
И грида не е Вече незнам какво да я правя тази програма. Преди малко чертах една схема - някои елементи си се свързаха други не. Съвпадал съм им пинчетата 1 към 1 и не става. Вече започва да ми писва. Обаче пък ще е добре да му хвана цаката, защото незнам друга по ефикасна програма, която да прави PCB от схема  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 6:22 Заглавие: |
|
|
Точно грида е. Значи ако нещо не е закачено но е в стъпка, повдигаш го от мястото му с MOVE и го връщаш отново на същото място. При второ такова повдигане ще видиш че незакачените връзки са вече закачени. _________________ home studio |
|
|
 |
|