Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Отново SMR40200
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ozz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 14:30    Заглавие: Отново SMR40200 Отговорете с цитат

Здравейте,
Първо малко уточнение - не съм много навътре по ремонта на тази техника.
Изгоря ми TV - SAMSUNG беше пълно късо на входа на захранването, след като проследих по схемата виновника беше SMR 40200 (!!)
В моя град мога да си купя само този кит за ремонта му.

Та въпроса ми е как точно се свързва това животно.
Сваля се импулсния траф от платката на телевизора и на негово място се слага този кит (като на долната снимка поз. 2), прекъсва се входа (поз. 1) и от там се взема захранване за кита.

Моля кажете така ли се прави и има ли някакви други особености?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 14:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
не съм много навътре по ремонта на тази техника.

И си намерил с кво да се захванеш. Very Happy

Така се слага блока но едва ли това е най-удачния блок,който да сложиш в телевизора.
Ако все пак си решил това да е-барем му завии някакво допълнително радиаторче към това неговото си щото транзистора пече яко и си смени елекролитите с нови свестни...
Иначе има едни блокчета с TDA4605-те са много по-добрия вариант.
Ползвай и търсачката на форума-за тва захранване има изписано много...
И въпреки всичко-щом нямаш нужния опит и знания-по-добре го занес на сервиз е моя съвет.

Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Окт 25, 2007 14:43; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tonovd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кричим

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 14:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не ремонтираш оригиналното захранване? Доставчиците предлагат качествени SMR-и на сравнително ниски цени и е писано много по въпроса!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ozz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 14:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:

И си намерил с кво да се захванеш. Very Happy

Останало ми е малко свободно врем, пък и аз да свърша нещо в къщи Smile)

tonovd написа:
Защо не ремонтираш оригиналното захранване? Доставчиците предлагат качествени SMR-и на сравнително ниски цени и е писано много по въпроса!

Както писах по-горе в моя град (Разград) намирам само този КИТ и не знам как да оцеля качествен SMR и цената му ще се вдигне ако си го поръчам по кориер и за това реших с този кит да го правя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 15:00    Заглавие: Отговорете с цитат

tonovd написа:

Абе и така не е много добре...често си заминава бобинката и цялата гимнастика по въстановяването на оригиналното захранване отива по дяволите...
Абе най-добре да ползва търсачката и да чете-точно за това захранване има толкоз много блокове,китове,доработки,присадки,начини чалъми и тънкости за ремонт,че едва ли за друго захранване има изписано толкоз много.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 18:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:

Абе и така не е много добре...често си заминава бобинката и цялата гимнастика по въстановяването на оригиналното захранване отива по дяволите...
Поставяте последователно на дросела 500-600 Ом съпротивление и няма проблем.Съветвам Ви въобще да не го слагате този кит,даже днес съм ровил за да намеря частите които съм свалял за да сложа такъв кит,сега го махам и възстановявам .Не ми се прави снимка да видиш на какво е заприличал кита от прекомерно загряване.
Върнете се в началото
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 20:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ги слушай Very Happy
Слагай турското захранване(демек KIT)...след година ,профилактично го смени и така.....до края на света.
Па ,ако случиш на свясно,може и да си късметлия/ Smile Smile Smile
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

vlad_o написа:
Не ги слушай Very Happy
Слагай турското захранване(демек KIT)...след година ,профилактично го смени и така.....до края на света.
Па ,ако случиш на свясно,може и да си късметлия/ Smile Smile Smile
Па нека аз да ти кажа ккат по будала Very Happy Не го слушаи!Наи добрия съвет за сега е на колегата bojilov.Кита с 4605 е върха. Слагаш го и до края на кинескопа , аи да не е до края на света. С турския КИТ дет си взел бая яд ще ядеш в последствие. До колкото разбрах телевизора си е твои така че................
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 22:02    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз така съм чул, че турските захранвания не са стока, но напоследък ми се наложи 3 такива (е не са точно като това на снимката, но са турски). Две съм сложил на Самсунг, а едно на Електрон 380 (за мой срам не се справих с оригиналното захранване и ми писна, та сложих турското). Първия турски блок сложих през май, последния на 12-ти този месец и сега чакам да видя как ще се развият нещата. Та по темата - ако не ти се занимава с търсене на кита с 4605, слагай това, което си купил, но внимавай и провери колко грее. Ако е много - добавяй радиатор.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2007 6:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е вярното решение но трябва да си правиш сам платката и не знам дали ще се справиш Sad

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 1 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети