| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ozz Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 14:30 Заглавие: Отново SMR40200 |
|
|
Здравейте,
Първо малко уточнение - не съм много навътре по ремонта на тази техника.
Изгоря ми TV - SAMSUNG беше пълно късо на входа на захранването, след като проследих по схемата виновника беше SMR 40200 (!!)
В моя град мога да си купя само този кит за ремонта му.
Та въпроса ми е как точно се свързва това животно.
Сваля се импулсния траф от платката на телевизора и на негово място се слага този кит (като на долната снимка поз. 2), прекъсва се входа (поз. 1) и от там се взема захранване за кита.
Моля кажете така ли се прави и има ли някакви други особености? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 14:40 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | не съм много навътре по ремонта на тази техника. |
И си намерил с кво да се захванеш.
Така се слага блока но едва ли това е най-удачния блок,който да сложиш в телевизора.
Ако все пак си решил това да е-барем му завии някакво допълнително радиаторче към това неговото си щото транзистора пече яко и си смени елекролитите с нови свестни...
Иначе има едни блокчета с TDA4605-те са много по-добрия вариант.
Ползвай и търсачката на форума-за тва захранване има изписано много...
И въпреки всичко-щом нямаш нужния опит и знания-по-добре го занес на сервиз е моя съвет. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Окт 25, 2007 14:43; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 14:42 Заглавие: |
|
|
| Защо не ремонтираш оригиналното захранване? Доставчиците предлагат качествени SMR-и на сравнително ниски цени и е писано много по въпроса! |
|
|
 |
ozz Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 14:57 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: |
И си намерил с кво да се захванеш. |
Останало ми е малко свободно врем, пък и аз да свърша нещо в къщи )
| tonovd написа: | | Защо не ремонтираш оригиналното захранване? Доставчиците предлагат качествени SMR-и на сравнително ниски цени и е писано много по въпроса! |
Както писах по-горе в моя град (Разград) намирам само този КИТ и не знам как да оцеля качествен SMR и цената му ще се вдигне ако си го поръчам по кориер и за това реших с този кит да го правя. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 15:00 Заглавие: |
|
|
| tonovd написа: | | Защо не ремонтираш оригиналното захранване? Доставчиците предлагат качествени SMR-и на сравнително ниски цени и е писано много по въпроса! |
Абе и така не е много добре...често си заминава бобинката и цялата гимнастика по въстановяването на оригиналното захранване отива по дяволите...
Абе най-добре да ползва търсачката и да чете-точно за това захранване има толкоз много блокове,китове,доработки,присадки,начини чалъми и тънкости за ремонт,че едва ли за друго захранване има изписано толкоз много. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 18:19 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: |
Абе и така не е много добре...често си заминава бобинката и цялата гимнастика по въстановяването на оригиналното захранване отива по дяволите... | Поставяте последователно на дросела 500-600 Ом съпротивление и няма проблем.Съветвам Ви въобще да не го слагате този кит,даже днес съм ровил за да намеря частите които съм свалял за да сложа такъв кит,сега го махам и възстановявам .Не ми се прави снимка да видиш на какво е заприличал кита от прекомерно загряване. |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 20:38 Заглавие: |
|
|
Не ги слушай
Слагай турското захранване(демек KIT)...след година ,профилактично го смени и така.....до края на света.
Па ,ако случиш на свясно,може и да си късметлия/  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 21:05 Заглавие: |
|
|
| vlad_o написа: | Не ги слушай
Слагай турското захранване(демек KIT)...след година ,профилактично го смени и така.....до края на света.
Па ,ако случиш на свясно,може и да си късметлия/  | Па нека аз да ти кажа ккат по будала Не го слушаи!Наи добрия съвет за сега е на колегата bojilov.Кита с 4605 е върха. Слагаш го и до края на кинескопа , аи да не е до края на света. С турския КИТ дет си взел бая яд ще ядеш в последствие. До колкото разбрах телевизора си е твои така че................ |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 22:02 Заглавие: |
|
|
| И аз така съм чул, че турските захранвания не са стока, но напоследък ми се наложи 3 такива (е не са точно като това на снимката, но са турски). Две съм сложил на Самсунг, а едно на Електрон 380 (за мой срам не се справих с оригиналното захранване и ми писна, та сложих турското). Първия турски блок сложих през май, последния на 12-ти този месец и сега чакам да видя как ще се развият нещата. Та по темата - ако не ти се занимава с търсене на кита с 4605, слагай това, което си купил, но внимавай и провери колко грее. Ако е много - добавяй радиатор. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 6:55 Заглавие: |
|
|
Това е вярното решение но трябва да си правиш сам платката и не знам дали ще се справиш
 _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|