Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

връзка между шилялис и камера за наблюдение

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ЕЛХОВО

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 9:31    Заглавие: връзка между шилялис и камера за наблюдение Отговорете с цитат

Колеги,кой ще е най-лесния начин да вържа една камера за наблюдение към чернобял Шилялис като се има в предвид,че телевизора естествено няма AV вход.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 9:47    Заглавие: Отговорете с цитат

1.Модулатор от видео или игра.
2.Правиш му AV вход.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 31, 2007 9:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето я схемата на телевизорчето http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/33096/_silelis.html -аз не мога да зацепя как да му направя AV вход.Ако някой му се мисли може да помогне.Не е болка за умиралка,но ми е интересно да го вдигна от смъртния одър този телевизор.То разбира се преминава и през боядисване,почистване и т.н./абе глупости/
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 31, 2007 13:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Прекъсваш връзката между видеодетектора и базата на Т7 ,слагаш един жак със прекъсващ контакт и подаваш външния сигнал през поне 100 микро ,като извадиш жакчето ,връзката да се възстановява ,за да работи ТВ-то ,а като пъхнеш жака -през кондензатора да отива на базата на Т7 ,другия извод на жака е маса. Така го бях направил на старата ми Електроника ВЛ100 и ставаше за монитор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Окт 31, 2007 15:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен видеото постъпва през R47,на базата на VT8,но прекъсването му може да промени постояннотоковия режим на видеоусилвателя Confused Трябва да се пробва..
Върнете се в началото
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 31, 2007 16:38    Заглавие: Отговорете с цитат

И така и така не става-получават се някакви рибени кости/изкривявания/пробвах и през кондензатори и съпротивления да подавам сигнал.
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 31, 2007 19:00    Заглавие: Re: връзка между шилялис и камера за наблюдение Отговорете с цитат

tehnica написа:
връзка между шилялис и камера за наблюдение.
Трябва да смениш камерата, щото не е на нивото на шилялиса Very Happy
tehnica написа:
И така и така не става-получават се някакви рибени кости/изкривявания/пробвах и през кондензатори и съпротивления да подавам сигнал.
Нa VT7 и VT8 видеосигнала отива след като са минали синхронизациите в КР1039ХА1. Единствената външна точка преди тях е X1N. Акo там не стане, остава само 1вариант на RC. Успех!
Върнете се в началото
Rusev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София област

МнениеПуснато на: Сря Окт 31, 2007 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

RC правилно тие посочил и лесно става, аз три телевизора съм захранил със един модулатор от видео.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nikpesh
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Окт 31, 2007 21:39    Заглавие: Камера за наблюдение Отговорете с цитат

Ако за камерата за наблюдение ви трябва модулатор -имам такъв.
Модулаторите са за професионална видео камера JVC .
Вход-Audio/Video; Изход RF -регулируем от 32 до 40 Канал.
Има превключвател за системи I/G.
При интерес на ЛС.
Снимки на модулаторите;

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 02, 2007 16:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвах всички варианти за които ме подсетихте и най-накрая го направих с модулатор от електронна игра.Стана добре,после опресняване с черен мат и малко лустро.Ако искате мога да го снимам да го видите/не че много ви интересува/
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети