Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Не включва телевизор DAEWOO DMQ-2195 TXT shasy CP-330.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 02, 2007 20:47    Заглавие: Отговорете с цитат

ivan1959 написа:
При цветен кинескоп не ми е попадал, но може да има...

Той толкоз се и вижда хубаво.Вземи някой път като дойде телевизор с кинескоп Нокия-гетера се пада отстрани на самата шийка навътре към края на пушката точно дето са вече ускоряващия и фокусиращия електрод.Тоест не е при краката а навътре отстрани на втория-третия сантиметър некъде от шийката.И е сравнително малко петно.
Навремето ламбите кви големи петна имаха. Smile
Новите кинескопи Панасоник също имат.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dimovdid
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Ное 02, 2007 22:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Срам ме е да си призная, но понеже бяхте много коректни и отзивчиви ще си кажа: Объркал съм буксата на основната платка, която отива към платката на кинескопа и през цялото време съм подавал +103 В на отоплението (но за кратко).
Буксата трябва да е Р402,а съм включил в Р803. И двете са еднакви тройки. Голям гаф, но отоплението издържа. Много трябва да се внимава.

Телевизорът работи.

Благодаря Ви още веднъж!

С уважение Димо
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
takiev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: StaraZagora

МнениеПуснато на: Пет Ное 02, 2007 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Голям маита!!! И аз бях заложил на к-па!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tomazo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Македония

МнениеПуснато на: Пет Ное 02, 2007 23:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво да се каже :
И да се смееш няма да грешиш
И да плачиш пак няма да грешиш
Нека да телевисорчето си работи а пак аз ще мисля друг път дали винаги е тъка както мисля.
Dimow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Съб Ное 03, 2007 9:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Tъкмо се канех да ви пиша за един мой случай от миналия век.За малко да бракувам един кинескоп поради симптоми наподобяващи дефектирал кинескоп.Тогава бяха разпространени Електроните 380,телевизора не си спомням вече какъв дефект имаше но след отстраняване на дефекта(обикновено дефектираше захранването)след включване на телевизора виждам че шийката на кинескопа синее.Започнах да се тюхкам за изгубеното време и се ядосвах защо не бях измерил предварително кинескопа.Но колегата до мен който беше с по голям опит от мен ,сега е пенсионер,не се съгласи с диагнозата и ми каза да проверя захранванията на кинескопа при свалена платка на кинескопа.Всички напрежения освен това на отоплението си бяха по местата и в норма.Не си спомням кой точно извод на отоплението беше прекъснал по основната платка от TXO-то ,но след възстановяването му за мое голямо учудване кинескопа заработи без всякакви проблеми.И до днес не съм си обяснил това сияние в кинескопа но запомних единствено това ,че ако отоплението на кинескопа е изключено има ситуация при която шийката синее и може да ни подведе към грешна диагноза.Така ,че не изключвайте отоплението а по добре издърпайте платката на кинескопа и проверете за наличието му. Много се радвам за щастливия изход на този случай.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 03, 2007 9:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз затова призовавам хората,които не са се занимавали много с ремонт на телевизори да пращат снимки на това,което описват.Лошото е че в конкретния случай и това е невъзможно,щото доде го остави малко повечко време та да го снима и отоплението може да цъкне веднъж и завинаги.
Винаги има такива моменти в които се чудиш-ние грешно ли сме разбрали,човека ли недотам образно е обяснил.
Квото е,важното е че не е изгоряло отоплението.
Поначало тия 103В в тоя телевизор не могат да дадат кой знае къв ток без да сработи преди това защитата на кекавото захранване...
Има захранвания дето мамата си джасат и ще го изпърлят това отопление за секунди. Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 03, 2007 9:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Dimow написа:
Tъкмо се канех да ви пиша за един мой случай от миналия век.За малко да бракувам един кинескоп поради симптоми наподобяващи дефектирал кинескоп.Тогава бяха разпространени Електроните 380,телевизора не си спомням вече какъв дефект имаше но след отстраняване на дефекта(обикновено дефектираше захранването)след включване на телевизора виждам че шийката на кинескопа синее.

Мда ,при съветските кинескопи се наблюдава тва явление рядко.И на мене ми се е случвало-когато няма отоплително на кинескопа да има разряди в самия кинескоп.
Виждал съм го и в Е-380 ,а е доста по-често във стария ламповия Електрон (714-ония с 6П45С големта ламба).
Интересно е че става рядко и не на всички кинескопи.Много Електрони са идвали без отоплително и не са имали разряди в кинескопа.
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Съб Ное 03, 2007 13:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз и в "6П45С големта ламба" съм виждал такива разряди , ама после ламБата в казаня
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети