| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
panasoanik Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 17:01 Заглавие: funai 2000 mk7 тъмна картина |
|
|
здравейте апарата дойде за следното-бледа картина с обратен ход,отказ за приемане на команди от ДУ.Смених електролитите в около ТХО и захранване на видеоусилватели ,смених и 1000микро на 12волта,пипнах и малко ускоряващото и всичко уж се оправи .
Апарата работи стабилно ,но при изключване и последвало включване ,не веднага ,а след няколко часа например ,то той тръгва с адски тъмна картина ,ясна без видими изкривявания .Ускоряващото е адски ниско 100волта ,на видеоусилвателите също е занижено с 20 волта -161волт,зхранването е стабилно ,без пулсации и колебания ,на ТХО отиват 102волта .Ако завъртя сриина почти до край ,то излиза картина и като го наглася обратно на 350волта всичко се управя .Кинескопа не е първа младост ,смених високоволтовият кондензатор на платката на кинескопа -няма ефект ,цокъла на кинескопа-без ефект ,препоих доста спойки-без ефект .
Ще съм благодарен на всяка идея
Не знам дали СХА1213 не прави номера, 
Последната промяна е направена от panasoanik на Нед Ное 04, 2007 17:37; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 17:34 Заглавие: |
|
|
| Има вероятност плочката с високоволтовите потенциометри на самото ТХО , за фокус и скрийн да правят проблем. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 17:36 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Има вероятност плочката с високоволтовите потенциометри на самото ТХО , за фокус и скрийн да правят проблем. |
мислех си го същото ,напръсках ги с контактшпрей и ги поразвъртях и като че да закрепи ,ама чудя се още дали е от това.. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 17:44 Заглавие: |
|
|
Имал съм много подобни случаи на тръване тъмен и след като увеличиш и после намалиш скрийна се оправя.
Първо разбира се сменям кондензатора на скрийновото напрежение.
Оттам насетне е ясно-или ТХО или кинескоп.
При положение че при тебе играе до 100В и самото скрийново напрежение-явно работата отива към самото ТХО.
Само че с пръскане ме съмнява да се оправи. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 17:52 Заглавие: |
|
|
Др.Коцев защо ли си мисли че +В не трябва да е 102в а 115в
Я смени двата електролита след диода за +В.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 17:59 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Др.Коцев защо ли си мисли че +В не трябва да е 102в а 115в
Я смени двата електролита след диода за +В.  |
Грешката е моя в стнадбай са 115волта в работен 114,2 -смятам за нормално на ТХО отиват 112волта .А въпросните електролити са вече в коша.
С пръскане и мен ме съмнява да се оправи ,прави го само при студен телевизор май отива на ТХО ,сега ще го изкарам на терасата да се поохлади и пак ше пробвам ,ако закрепи след пръскането със спрея -ясна е работата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 18:02 Заглавие: |
|
|
| Аз имам един Голдстар със същите симптоми, но не ми се взима ново ТХО. ще потърся делител от старите ТВ. Ако имаш такъв - опитай. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 18:09 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Аз имам един Голдстар със същите симптоми, но не ми се взима ново ТХО. ще потърся делител от старите ТВ. Ако имаш такъв - опитай. |
Моят познат,на когото е телевизора надали ще се навие на ново ТХО, "за този дарак" както той самият се изрази .
Имам такъв делител,не съм правил упражнението как се прави ,граденият тример се дава на макс и последователно на него се връзва другият делител и с него се регулира ускоряващото ли?  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 18:14 Заглавие: |
|
|
| Изърти плочката и вържи с дебели жици делителя. И залей със червен силикон. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 18:15 Заглавие: |
|
|
По моите науки като че ли не е ТХОто. Колкото до ускоряващото някой по укумуш колеги правят една далавера като вземат от колектора на транзистора на ТХОто импулса и през диод го изправят и го подават на скрина. При Сони е така изпълнено казват някой.Но след като и напрежението за видеоусилвателя е по ниско то тогава не закачай потенциометрите на ТХОто .Значи общо си падат всички напрежения. Аз на твое място бих се писал на по така майстор и бих премерил с осцилоскопа какъв е импулса на базата на крайния транзистор когато е тъмна картината и какъв е когато заработи нормално .Ако са еднакви значи всичко се върти около и след ТХОто но ако има разлика значи има нещо напред около генератора. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|