Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

funai 2000 mk7 тъмна картина
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
panasoanik
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 17:01    Заглавие: funai 2000 mk7 тъмна картина Отговорете с цитат

здравейте апарата дойде за следното-бледа картина с обратен ход,отказ за приемане на команди от ДУ.Смених електролитите в около ТХО и захранване на видеоусилватели ,смених и 1000микро на 12волта,пипнах и малко ускоряващото и всичко уж се оправи .
Апарата работи стабилно ,но при изключване и последвало включване ,не веднага ,а след няколко часа например ,то той тръгва с адски тъмна картина ,ясна без видими изкривявания .Ускоряващото е адски ниско 100волта ,на видеоусилвателите също е занижено с 20 волта -161волт,зхранването е стабилно ,без пулсации и колебания ,на ТХО отиват 102волта .Ако завъртя сриина почти до край ,то излиза картина и като го наглася обратно на 350волта всичко се управя .Кинескопа не е първа младост ,смених високоволтовият кондензатор на платката на кинескопа -няма ефект ,цокъла на кинескопа-без ефект ,препоих доста спойки-без ефект .
Ще съм благодарен на всяка идея
Не знам дали СХА1213 не прави номера, Rolling Eyes

Последната промяна е направена от panasoanik на Нед Ное 04, 2007 17:37; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 17:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Има вероятност плочката с високоволтовите потенциометри на самото ТХО , за фокус и скрийн да правят проблем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
panasoanik
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 17:36    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
Има вероятност плочката с високоволтовите потенциометри на самото ТХО , за фокус и скрийн да правят проблем.

мислех си го същото ,напръсках ги с контактшпрей и ги поразвъртях и като че да закрепи ,ама чудя се още дали е от това..
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 17:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Имал съм много подобни случаи на тръване тъмен и след като увеличиш и после намалиш скрийна се оправя.
Първо разбира се сменям кондензатора на скрийновото напрежение.
Оттам насетне е ясно-или ТХО или кинескоп.
При положение че при тебе играе до 100В и самото скрийново напрежение-явно работата отива към самото ТХО.
Само че с пръскане ме съмнява да се оправи.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 17:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Др.Коцев защо ли си мисли че +В не трябва да е 102в а 115в Rolling Eyes
Я смени двата електролита след диода за +В. Very Happy
panasoanik
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 17:59    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Др.Коцев защо ли си мисли че +В не трябва да е 102в а 115в Rolling Eyes
Я смени двата електролита след диода за +В. Very Happy

Грешката е моя в стнадбай са 115волта в работен 114,2 -смятам за нормално на ТХО отиват 112волта .А въпросните електролити са вече в коша.
С пръскане и мен ме съмнява да се оправи ,прави го само при студен телевизор май отива на ТХО ,сега ще го изкарам на терасата да се поохлади и пак ше пробвам ,ако закрепи след пръскането със спрея -ясна е работата.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 18:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам един Голдстар със същите симптоми, но не ми се взима ново ТХО. ще потърся делител от старите ТВ. Ако имаш такъв - опитай.
Върнете се в началото
panasoanik
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
Аз имам един Голдстар със същите симптоми, но не ми се взима ново ТХО. ще потърся делител от старите ТВ. Ако имаш такъв - опитай.

Моят познат,на когото е телевизора надали ще се навие на ново ТХО, "за този дарак" както той самият се изрази .
Имам такъв делител,не съм правил упражнението как се прави ,граденият тример се дава на макс и последователно на него се връзва другият делител и с него се регулира ускоряващото ли? Embarassed
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 18:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Изърти плочката и вържи с дебели жици делителя. И залей със червен силикон.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 18:15    Заглавие: Отговорете с цитат

По моите науки като че ли не е ТХОто. Rolling Eyes Колкото до ускоряващото някой по укумуш колеги правят една далавера като вземат от колектора на транзистора на ТХОто импулса и през диод го изправят и го подават на скрина. При Сони е така изпълнено казват някой.Но след като и напрежението за видеоусилвателя е по ниско то тогава не закачай потенциометрите на ТХОто .Значи общо си падат всички напрежения. Аз на твое място бих се писал на по така майстор Wink и бих премерил с осцилоскопа какъв е импулса на базата на крайния транзистор когато е тъмна картината и какъв е когато заработи нормално .Ако са еднакви значи всичко се върти около и след ТХОто но ако има разлика значи има нещо напред около генератора.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети