Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Vestel-11ak30 - на стендбай захранването цъка
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 22:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Томазо ,вярно бе с 6n60 захранването наистина заспа ВЕЧЕН СЪН! xxxxxxx После пак смяна на половината елементи и сега съм в изходна позиция -цъкалото!В добрич няма Р40 Rolling Eyes Колеги от добрич ,вие нямате ли р40 за проба поне и да го поръчвам ако е там проблема !Смених вече и тиристора-край няма кво да е друго освен чипа!Някой ако има да пише,то от този телевизор пари няма да се вземат ама само да ми се маха от главата че......!

Модерирано от RC
Тук не е форум на каруцари.
Айде по-кротко с емоциите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tomazo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Македония

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2007 1:11    Заглавие: Отговорете с цитат

borko 30 написа:
Томазо ,вярно бе с 6n60 захранването наистина заспа ВЕЧЕН СЪН! xxxxxxx

В схемата за 11АК30 Q 801 e MTP6N60E и SSP7N60A.
Снощи ремонтирах едно такова шасие и исто имаше цъкане ама с К2545 и BUZ 90 .Днес като сложих МTP 6N60 захранването спи.Може и към теб да бъде добре като сложиш оригиналния транзистор

Аз работих по тая схема http://images20.snimka.bg/004450942.jpg .
Моето мнение го казах на основ това и на основ че Телевизърот беше исполнен тъка .
Съжалявм че съм ти отмогнал ама към мен това което ти предложих е истина и става Exclamation
Изглежда че вече неприменно трябва ного да му я мислим оти сичко е възможно Confused
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2007 22:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги С857 беше гадината!Мръсна гадна гад!С Р40 въобще липсваше на платката!Между другото днес от колега добричлия разбрах че на моя чип 75 килохерца му е горната гранична честота!Те за това само такива снабдявали по магазините щото на колкото е настроена схемата на толкова работи!Вие какво ме хвърляхте в джаза !Дима при теб щях да идвам последно ама гальо на от.паисий ми отвори очите накъде да се насоча-евала на човека!Гальо ако си в нета влезе ли в сервиза на онзи Thomson както ти казах днес!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2007 23:03    Заглавие: Отговорете с цитат

borko 30 написа:
....Между другото днес от колега добричлия разбрах че на моя чип 75 килохерца му е горната гранична честота!Те за това само такива снабдявали по магазините щото на колкото е настроена схемата на толкова работи!....

borko 30, това НЕ Е горна гранична честота!
А честотата на осцилатора на схемата - от това зависи максималната мощност която може да се "изтегли" от съответното захранване с дадения тип схема.
Още на първа страница има картинка по въпроса и там ясно е написано какво означават въпросните килохерци.
За разлика от схемите 46ХХ където суфикса означава ДО каква честота може да се накара да работи генератора на схемата в зависимост от поставените външни времезадаващи елементи -кондензатор и резистор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 09, 2007 18:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе както и да е !Значи някой ако има същия проблем първо да смени кондензатора -той е смд-от 2 крак на чипа към маса!220р!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети