|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Deyan67 Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 16, 2007 20:25 Заглавие: |
|
|
За да не отварям нова тема имам следният въпрос:
Оказа се, че инсталацията у нас е с общ +. Разполагам с домофон Er-Te, който е с общ -. Възможно ли е чрез замяна на транзистора и обръщане на кондензатора /и евентуално на микрофона/ да се преработи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Ное 17, 2007 17:29 Заглавие: |
|
|
| Deyan67 написа: | За да не отварям нова тема имам следният въпрос:
Оказа се, че инсталацията у нас е с общ +. Разполагам с домофон Er-Te, който е с общ -. Възможно ли е чрез замяна на транзистора и обръщане на кондензатора /и евентуално на микрофона/ да се преработи. |
Ммм ама ти за коя целнтралка ми говориш, защото мисля, че има и голяма и нова по-малка. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 17:58 Заглавие: |
|
|
| Да ,всичко описано трябва да направиш! Славчо ,за какви централи питаш ,с общ плюс са най вече старите български?! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 23:28 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Да ,всичко описано трябва да направиш! Славчо ,за какви централи питаш ,с общ плюс са най вече старите български?! |
Аз не питам ами говоря за тия на ER-TE щото мисля, че няма как да стане тая преработка за тях. Поне що се отнася до последните. Най-малкото защото няма да работи позвъняването. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 19, 2007 21:57 Заглавие: |
|
|
Човека е писал ,че има апарат /етажен домофон/ на Ер-Те ,а не централа ,така че преработката ще стане със сигурност. Нещо си се объркал май ,никъде не споменава за централа на Ер-Те !
| Цитат: | | Разполагам с домофон Er-Te, който е с общ -. |
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 19:40 Заглавие: |
|
|
Направих всички преработки, но долу не се чува. Подадох външно захранване и свързах говорителче и всичко си работи. Когато е правена домофонната уредба не бяхме в апартамента и затова нямаме монтиран апарат и се опитвам да подкарам този, с който разполагам и не мога да намеря по магазините такива, каквито са монтирани у комшиите.
Иначе всичко друго работи-звъни, от долу горе се чува. Централата не знам каква е, някаква преработка от старото табло. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 20:03 Заглавие: |
|
|
| Deyan67 написа: | Направих всички преработки, но долу не се чува. Подадох външно захранване и свързах говорителче и всичко си работи. Когато е правена домофонната уредба не бяхме в апартамента и затова нямаме монтиран апарат и се опитвам да подкарам този, с който разполагам и не мога да намеря по магазините такива, каквито са монтирани у комшиите.
Иначе всичко друго работи-звъни, от долу горе се чува. Централата не знам каква е, някаква преработка от старото табло. |
Според мен проблема е в уредбата като цяло, защото има повреда в някой комшийски апарат, който е постоянно отворен. Така, че, ако напрежението между кабела за микрофона и общия кабел е по-малко от 5-6V, този апарат (ER-TE) нямя да проработи. За да си сигурен кой точно е микрофонния кабел, вдигни слушалката и слушай уличния шум. В същия момент (продължавайки да слушаш уличния шум), периодично свързвай "на късо" общия и микрофонния кабели. Ако във входното табло, в такт с манипулациите, се чува "пукане", трябва да го чувате и ти и посетител, който е до това табло. В противен случай или това не е точния кабел или този кабел не е свързан към магистралната инсталация.
Ако не става, пиши на моя e-mail, за да не правим калабалък във форума. Мога да ти помогна, но нямам време да чета всичко в тази тема и не знам точно какво си направил до тук. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 20:18 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | пиши на моя e-mail |
Пише писмото,затваря го в бутилка ,слага тапата и да го пусне в морето ли?  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 6:31 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Anonymous написа: | | пиши на моя e-mail |
Пише писмото,затваря го в бутилка ,слага тапата и да го пусне в морето ли? :lol: |
Е, анонимният съм аз.
Извинявам се, но бях забравил, че първо съм излязъл от профила си и тогава видях темата, по която писах.
Добе, че сега се върнах да направя преглед.
Надявам се да ми простите. :) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 20:07 Заглавие: |
|
|
| Имате поща! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|