Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за безжичен видео трансмитер Medion/Tevion
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
eDanielcho
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 11:35    Заглавие: Въпрос за безжичен видео трансмитер Medion/Tevion Отговорете с цитат

Здравейте,

купих си видео трансмитер Медион (незнам дали се казва трансмитер на български - на немски се казва Draadloos Zendsysteem) за да мога да си прехвърлям сигнала от ТВаута на компютъра към телевизора в хола. Устройството работи перфектно (картината и цветовете са страхотни) като изключиме, че като се появят светли сцени горния край започва да трепти и да се изкривява. Ако сцената е прекалено светла даже започва да прескача цялата картина. Местих антените на различни места и им въртях антените по различни начини. Настройвах изхода от компютра доста време но НИЩО не се промени. Явно проблема не е в разстоянието или настройки по tvout-а. Помагайте.

Модела е Medion MD 81241, но виждам че се продава и под марката Tevion.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 18:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо се убеди, че сигнала на изхода на компа ти е стандартен- 1,0V pp / вурху 75 0ма.Ако това не е така-добре-действай да го докараш в норми.Ако сигнала си е наред-лошо-не ти е настроен добре сендера в резултат на което RF сигнала ти е премодулиран и телевизора ти губи синхронизация на моменти.Него трудно можеш да го настроиш ако не разполагаш с необходимата апаратура и съответните познания.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 18:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво да ти помагам? Аз ли да дойда да ти пусна кабела?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам подобно TCM и съм го купил за същата цел като теб.Работи що годе добре.Няма такива проблеми като твоето,когато някой се движи из стаята се смущава.Първия път докато го настроя доста си поиграх с настройките на видео картата.Най-качествения метод си остава кабелната връзка.Или трансмитер на 5.8GHZ
Върнете се в началото
eDanielcho
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 20:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо - благодаря за отговорите.
Отзад-напред - устройството е било у мой колега, при когото няма проблем въпреки, че разстоянието при него е по-голямо. При мен се получава проблем, който вече започвам да си мисля, че се дължи на видеокартата. Тя е на 2 седмици и работи идеално без никакъв проблем досега - Sapphire ATI Radeon HD2600XT DDR3 PCI-E 256MB. Не мога да пусна кабел затова съм избрал този вариант - скоро ще се правят ремонти и не се знае кое къде ще е - с безжичното устройство е многократно по-удобно.

Днес ще правя още експерименти за да опитам да установя на какво се дължи проблема. Нямам наличен мултицед но ще си осигуря утре един за да замеря каквото казвате - 1 волт на 75 ома? Аз съм по компютрите - електро материята малко ми убягва. Ако евентуално нещо има на видеокартата може ли да се коригира по някакъв начин сигнала?

Предварително благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 23:44    Заглавие: Отговорете с цитат

eDanielcho написа:
...Нямам наличен мултицед но ще си осигуря утре един за да замеря каквото казвате - 1 волт на 75 ома?...

Нивото на видеосигнал не се мери с мултицеТ, в случая ще ти е нужен осцилоскоп.
Върнете се в началото
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако сигнала на изхода ти е по силен от 1 волт- добре-ще правиш делител с резистори.Ако обаче е по слаб- ще трябва да го усилиш малко което е по трудния вариант.Намери осцилоскоп, както ти писа Иван.Правилно си се ориентирал да видиш какво може да се промени в настройките на видеокартата- това може да ти спести доста разправии.
Успех!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 22:36    Заглавие: Отговорете с цитат

gakal написа:
.....Намери осцилоскоп, както ти писа Иван....

И като го намери какво ще стане?
Мислиш ли, че на човек тръгнал да мери изходен видео сигнал с мултицеД ще му е от особенна полза Question или ще го обикаля и него като голям камък Rolling Eyes
Или на принципа - "лаф да става"!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 23:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Човека иска да научи нещо.Ако малко му помогнем -ще е добре.А често в "лафа" се научават ценни работи.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 23:02    Заглавие: Отговорете с цитат

МултицеД Embarassed

Имах много дълъг работен ден днес и нямах време да се занимавам. Утре започвам гимнастиките. Ще пробвам:

- видеото (плейър) дали ще прави същото нещо от същото разстояние
- честотата на опресняване на видеокартата и стандарта
- overscan/underscan
- composite sharpness и flicker removal

накрая ще замеря изхода със мултицеТ и ще постна резултатите ако проблема не се е оправил.

П.П. Незнам за силата на сигнала без да съм го замерил, но ми прави впечатление, че картината е абсолютно перфектна и само скапаното трептене (частично или пълно) на светлите сцени разваля всичко. Колегата се бъзика, че се виждало сякаш по коаксиален кабел се предава сигнала

Благодаря на всички помагащи още веднъж Very Happy [/b]
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети