| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eDanielcho Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 11:35 Заглавие: Въпрос за безжичен видео трансмитер Medion/Tevion |
|
|
Здравейте,
купих си видео трансмитер Медион (незнам дали се казва трансмитер на български - на немски се казва Draadloos Zendsysteem) за да мога да си прехвърлям сигнала от ТВаута на компютъра към телевизора в хола. Устройството работи перфектно (картината и цветовете са страхотни) като изключиме, че като се появят светли сцени горния край започва да трепти и да се изкривява. Ако сцената е прекалено светла даже започва да прескача цялата картина. Местих антените на различни места и им въртях антените по различни начини. Настройвах изхода от компютра доста време но НИЩО не се промени. Явно проблема не е в разстоянието или настройки по tvout-а. Помагайте.
Модела е Medion MD 81241, но виждам че се продава и под марката Tevion.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 18:21 Заглавие: |
|
|
| Първо се убеди, че сигнала на изхода на компа ти е стандартен- 1,0V pp / вурху 75 0ма.Ако това не е така-добре-действай да го докараш в норми.Ако сигнала си е наред-лошо-не ти е настроен добре сендера в резултат на което RF сигнала ти е премодулиран и телевизора ти губи синхронизация на моменти.Него трудно можеш да го настроиш ако не разполагаш с необходимата апаратура и съответните познания. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 18:57 Заглавие: |
|
|
| Аз имам подобно TCM и съм го купил за същата цел като теб.Работи що годе добре.Няма такива проблеми като твоето,когато някой се движи из стаята се смущава.Първия път докато го настроя доста си поиграх с настройките на видео картата.Най-качествения метод си остава кабелната връзка.Или трансмитер на 5.8GHZ |
|
|
 |
eDanielcho Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 20:49 Заглавие: |
|
|
Първо - благодаря за отговорите.
Отзад-напред - устройството е било у мой колега, при когото няма проблем въпреки, че разстоянието при него е по-голямо. При мен се получава проблем, който вече започвам да си мисля, че се дължи на видеокартата. Тя е на 2 седмици и работи идеално без никакъв проблем досега - Sapphire ATI Radeon HD2600XT DDR3 PCI-E 256MB. Не мога да пусна кабел затова съм избрал този вариант - скоро ще се правят ремонти и не се знае кое къде ще е - с безжичното устройство е многократно по-удобно.
Днес ще правя още експерименти за да опитам да установя на какво се дължи проблема. Нямам наличен мултицед но ще си осигуря утре един за да замеря каквото казвате - 1 волт на 75 ома? Аз съм по компютрите - електро материята малко ми убягва. Ако евентуално нещо има на видеокартата може ли да се коригира по някакъв начин сигнала?
Предварително благодаря |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 23:44 Заглавие: |
|
|
| eDanielcho написа: | | ...Нямам наличен мултицед но ще си осигуря утре един за да замеря каквото казвате - 1 волт на 75 ома?... |
Нивото на видеосигнал не се мери с мултицеТ, в случая ще ти е нужен осцилоскоп. |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 22:32 Заглавие: |
|
|
Ако сигнала на изхода ти е по силен от 1 волт- добре-ще правиш делител с резистори.Ако обаче е по слаб- ще трябва да го усилиш малко което е по трудния вариант.Намери осцилоскоп, както ти писа Иван.Правилно си се ориентирал да видиш какво може да се промени в настройките на видеокартата- това може да ти спести доста разправии.
Успех! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 22:36 Заглавие: |
|
|
| gakal написа: | | .....Намери осцилоскоп, както ти писа Иван.... |
И като го намери какво ще стане?
Мислиш ли, че на човек тръгнал да мери изходен видео сигнал с мултицеД ще му е от особенна полза или ще го обикаля и него като голям камък
Или на принципа - "лаф да става"! |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 23:02 Заглавие: |
|
|
| Човека иска да научи нещо.Ако малко му помогнем -ще е добре.А често в "лафа" се научават ценни работи. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 23:02 Заглавие: |
|
|
МултицеД
Имах много дълъг работен ден днес и нямах време да се занимавам. Утре започвам гимнастиките. Ще пробвам:
- видеото (плейър) дали ще прави същото нещо от същото разстояние
- честотата на опресняване на видеокартата и стандарта
- overscan/underscan
- composite sharpness и flicker removal
накрая ще замеря изхода със мултицеТ и ще постна резултатите ако проблема не се е оправил.
П.П. Незнам за силата на сигнала без да съм го замерил, но ми прави впечатление, че картината е абсолютно перфектна и само скапаното трептене (частично или пълно) на светлите сцени разваля всичко. Колегата се бъзика, че се виждало сякаш по коаксиален кабел се предава сигнала
Благодаря на всички помагащи още веднъж [/b] |
|
|
 |
|