| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 29, 2007 21:45 Заглавие: Два въпроса за ноутбук IBM ThinkPad 600 |
|
|
Батерията на въпросния ноутбук стана за подмяна.Занесох го в София и я смениха.Понеже съм чел че вътре в батерията има брояч на циклите попитах дали е занулен брояча и ми отговориха че брояч вътре нямало и нямало нужда от зануляване.В батерията има платка на която има следните елементи: PIC 16C711 в корпус SOIC 18,4 броя транзистори TPC 8103 в корпус SOIC 8,LM 358 SMD и една интегр. схема на която има само 323 в SSOP корпус.Въпроса ми към запознатите е -има или няма брояч на циклите в тази батерия?
Второто и по-важно е че след подмяната на елементите компютъра не може да премине на "стендбай" с натискането на клавиши Fn+F4 или при затварянето на дисплея.Само бипва и остава във включено състояние.Сигурен съм че преди това работеше нормално,защото много често използвам този начин за пестене на батерията.Установих че в ДОС режим с бутончето за дисплея и с комбинацията Fn+F4 се гаси нормално.Какво може да е станало във Уиндоуса за да не може да работи?."Специалистите" казват че не са пипали в компютъра и въпреки това е отварян.Компютъра е с Win98 SE и в "Power Options" си е настроен като лаптоп.Къде мога да проверя или да променя нещо,така че да си заработи нормално? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stalker01 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 22:39 Заглавие: |
|
|
http://www3.sympatico.ca/milnoc/TP600Battery/Inside.html
Ето това е пълното описание на твоята батерия, и да има брояч на циклите - чипа е AKM93C45AF (означен е с буква "С").
Относно втория ти въпрос - прегледай си подробно настойките на "Power Options". |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2007 5:13 Заглавие: Re: Два въпроса за ноутбук IBM ThinkPad 600 |
|
|
| valentin subashov написа: | | Второто и по-важно е че след подмяната на елементите компютъра не може да премине на "стендбай" с натискането на клавиши Fn+F4 или при затварянето на дисплея.Само бипва и остава във включено състояние.Сигурен съм че преди това работеше нормално,защото много често използвам този начин за пестене на батерията.Установих че в ДОС режим с бутончето за дисплея и с комбинацията Fn+F4 се гаси нормално.Какво може да е станало във Уиндоуса за да не може да работи?."Специалистите" казват че не са пипали в компютъра и въпреки това е отварян.Компютъра е с Win98 SE и в "Power Options" си е настроен като лаптоп.Къде мога да проверя или да променя нещо,така че да си заработи нормално? |
Виж си опциите на захранването може да са ги бутнали- desktop>properties>screensaver>power ...(или някъде там в момента няма при мен комп с win98... ) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2007 21:03 Заглавие: |
|
|
Stalker знам го този линк,но моята батерия отвътре няма нищо общо с тази.Уиндоуса опознава производителя на батерията като "unknown".Платката е по-малка и е с SMD PIC 16C711-това му е контролера.
mihal преглеждах много пъти всички настройки включително "Power options".За съжаление там никъде не излизат настройки,които имаше преди като "Когато се затвори дисплея какво да прави Уиндоус".За съжаление никъде вече няма възможност да се избере "Standby".Просто "Standby" вече не се показва в "Power options" или където и да било на друго място в Уиндоус.Май нещата отиват на преинсталация. |
|
|
 |
spiroffff Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 0:08 Заглавие: |
|
|
на теория има брояч,обаче на него му е все едно-след смяна на елементите батерията е като нова,до сега съм сменил елементите на поне 20 такива батерии и нито една не се е предала,даже имам такава която е на близо три години и е ок,
според мен се е омазала бозата/виндоуса/
направи нова инсталация и виж как ще е,ако няма промяна-отново там където са правили батерията,
между другото тази машинка върви чудесно със вин2000, |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 22:09 Заглавие: |
|
|
| Ами върнах се на другия ден и им казах за проблема със Стендбая.Те ми казаха че трябвало да се преинсталира Уиндоуса.Смятах че някой може да има идея да поровя някъде по надълбоко в Уиндоуса за да не се преинсталира. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 22:54 Заглавие: |
|
|
| Не разбрах защо е трябвало да им оставяш и лаптопа? Не е ли достатъчно само батерията, пък като си я взимаш ще я сложиш пред тях на лаптопа и ще се увериш че работи? Аман от "пипливи" чирачета. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 23:06 Заглавие: |
|
|
| Защото искаха и лаптопа.Занесох го във фирма "Торин" във София. |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 8:47 Заглавие: |
|
|
| valentin subashov написа: | | Ами върнах се на другия ден и им казах за проблема със Стендбая.Те ми казаха че трябвало да се преинсталира Уиндоуса.Смятах че някой може да има идея да поровя някъде по надълбоко в Уиндоуса за да не се преинсталира. |
Нали трябва да ти вземат пари и за преинсталация
виж типа на компютъра в power опциите дали е лаптоп а не десктоп някъде там са ровили |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 10:18 Заглавие: |
|
|
| valentin subashov написа: | | Защото искаха и лаптопа.Занесох го във фирма "Торин" във София. |
Ми те и жена ти може да са поискали, що ми го даваш , извинявай за сравнението но не се стърпях. Поне да ги беше попитал за какво им е и лаптопа, ми може да си имал секретна информация на него! |
|
|
 |
|