Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Два въпроса за ноутбук IBM ThinkPad 600
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
valentin subashov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Чет Ное 29, 2007 21:45    Заглавие: Два въпроса за ноутбук IBM ThinkPad 600 Отговорете с цитат

Батерията на въпросния ноутбук стана за подмяна.Занесох го в София и я смениха.Понеже съм чел че вътре в батерията има брояч на циклите попитах дали е занулен брояча и ми отговориха че брояч вътре нямало и нямало нужда от зануляване.В батерията има платка на която има следните елементи: PIC 16C711 в корпус SOIC 18,4 броя транзистори TPC 8103 в корпус SOIC 8,LM 358 SMD и една интегр. схема на която има само 323 в SSOP корпус.Въпроса ми към запознатите е -има или няма брояч на циклите в тази батерия?
Второто и по-важно е че след подмяната на елементите компютъра не може да премине на "стендбай" с натискането на клавиши Fn+F4 или при затварянето на дисплея.Само бипва и остава във включено състояние.Сигурен съм че преди това работеше нормално,защото много често използвам този начин за пестене на батерията.Установих че в ДОС режим с бутончето за дисплея и с комбинацията Fn+F4 се гаси нормално.Какво може да е станало във Уиндоуса за да не може да работи?."Специалистите" казват че не са пипали в компютъра и въпреки това е отварян.Компютъра е с Win98 SE и в "Power Options" си е настроен като лаптоп.Къде мога да проверя или да променя нещо,така че да си заработи нормално?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Stalker01
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Сря Дек 12, 2007 22:39    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www3.sympatico.ca/milnoc/TP600Battery/Inside.html

Ето това е пълното описание на твоята батерия, и да има брояч на циклите - чипа е AKM93C45AF (означен е с буква "С").

Относно втория ти въпрос - прегледай си подробно настойките на "Power Options".
Върнете се в началото
mihal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Лясковец

МнениеПуснато на: Чет Дек 13, 2007 5:13    Заглавие: Re: Два въпроса за ноутбук IBM ThinkPad 600 Отговорете с цитат

valentin subashov написа:
Второто и по-важно е че след подмяната на елементите компютъра не може да премине на "стендбай" с натискането на клавиши Fn+F4 или при затварянето на дисплея.Само бипва и остава във включено състояние.Сигурен съм че преди това работеше нормално,защото много често използвам този начин за пестене на батерията.Установих че в ДОС режим с бутончето за дисплея и с комбинацията Fn+F4 се гаси нормално.Какво може да е станало във Уиндоуса за да не може да работи?."Специалистите" казват че не са пипали в компютъра и въпреки това е отварян.Компютъра е с Win98 SE и в "Power Options" си е настроен като лаптоп.Къде мога да проверя или да променя нещо,така че да си заработи нормално?

Виж си опциите на захранването може да са ги бутнали- desktop>properties>screensaver>power ...(или някъде там в момента няма при мен комп с win98... Embarassed )
Върнете се в началото
valentin subashov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 13, 2007 21:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Stalker знам го този линк,но моята батерия отвътре няма нищо общо с тази.Уиндоуса опознава производителя на батерията като "unknown".Платката е по-малка и е с SMD PIC 16C711-това му е контролера.
mihal преглеждах много пъти всички настройки включително "Power options".За съжаление там никъде не излизат настройки,които имаше преди като "Когато се затвори дисплея какво да прави Уиндоус".За съжаление никъде вече няма възможност да се избере "Standby".Просто "Standby" вече не се показва в "Power options" или където и да било на друго място в Уиндоус.Май нещата отиват на преинсталация.
Върнете се в началото
spiroffff
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 15, 2007 0:08    Заглавие: Отговорете с цитат

на теория има брояч,обаче на него му е все едно-след смяна на елементите батерията е като нова,до сега съм сменил елементите на поне 20 такива батерии и нито една не се е предала,даже имам такава която е на близо три години и е ок,
според мен се е омазала бозата/виндоуса/
направи нова инсталация и виж как ще е,ако няма промяна-отново там където са правили батерията,
между другото тази машинка върви чудесно със вин2000,
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
valentin subashov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 15, 2007 22:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами върнах се на другия ден и им казах за проблема със Стендбая.Те ми казаха че трябвало да се преинсталира Уиндоуса.Смятах че някой може да има идея да поровя някъде по надълбоко в Уиндоуса за да не се преинсталира.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 15, 2007 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Не разбрах защо е трябвало да им оставяш и лаптопа? Не е ли достатъчно само батерията, пък като си я взимаш ще я сложиш пред тях на лаптопа и ще се увериш че работи? Аман от "пипливи" чирачета.
Върнете се в началото
valentin subashov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 15, 2007 23:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Защото искаха и лаптопа.Занесох го във фирма "Торин" във София.
Върнете се в началото
mihal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Лясковец

МнениеПуснато на: Нед Дек 16, 2007 8:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами върнах се на другия ден и им казах за проблема със Стендбая.Те ми казаха че трябвало да се преинсталира Уиндоуса.Смятах че някой може да има идея да поровя някъде по надълбоко в Уиндоуса за да не се преинсталира.

Нали трябва да ти вземат пари и за преинсталация Laughing
виж типа на компютъра в power опциите дали е лаптоп а не десктоп някъде там са ровили
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 16, 2007 10:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Защото искаха и лаптопа.Занесох го във фирма "Торин" във София.

Ми те и жена ти може да са поискали, що ми го даваш Laughing , извинявай за сравнението но не се стърпях. Поне да ги беше попитал за какво им е и лаптопа, ми може да си имал секретна информация на него!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети