Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нискотемпературни климатици
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Дек 16, 2007 18:26    Заглавие: Re: климатик LG Отговорете с цитат

tremendous написа:
Ммм да , явно така са направени LG-тата.Искам да попитам и още нещо-нормално ли е да ''бие'' ток външното тяло на LG.Астрал, вие пробвали ли сте защото когато пипнах едното кранче ми разтресе пръста ,и когато пипнах един болт пак ме блъсна ?!?! И климатика (външното тяло) бучи като трансформатор незнам дали е нормално. Confused
Занули си контакта и проблема ще изчезне
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tremendous
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 12:46    Заглавие: klimatik Отговорете с цитат

и още нещо- аз имам един кабел за захранване на външното тяло а на пове4ето климатици са два ? Нещо различно ли има?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nebelservice
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 15, 2008 14:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Едва ли има нещо различно. При повечето климатици връзката между двете тела се осъществява с 5 проводен кабел, обикновено се слага ШПВС 5х1, на по-мощните машини 5х1.5 . Втори кабел се налага, когато мрежовото захранване на климатика е от външното тяло. ( Малайзийския панасоник например)
На някой по-лачени модели неинверторни климатици им слагат дефрост датчик на външното тяло и тогава има още един кабел.
Гост

МнениеПуснато на: Вто Яну 15, 2008 16:13    Заглавие: klimatici Отговорете с цитат

Едва ли има нещо различно. При повечето климатици връзката между двете тела се осъществява с 5 проводен кабел, обикновено се слага ШПВС 5х1, на по-мощните машини 5х1.5 . Втори кабел се налага, когато мрежовото захранване на климатика е от външното тяло. ( Малайзийския панасоник например)
На някой по-лачени модели неинверторни климатици им слагат дефрост датчик на външното тяло и тогава има още един кабел. да, стана ми ясно ,мерси Laughing
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Яну 21, 2008 21:54    Заглавие: klimatik Отговорете с цитат

Здравейте, отново.Имам още едно въпросче относно LG-to и изобщо за всички климатици.Тампоните ,които намерих под външното тяло в кутията , трябва ли да се слагат , защото много съм виждал климатици без тампони.Майсторите,които го слагаха, казаха, че с тях ще бучи повече , невярвам да е повече от това което е сега Rolling Eyes пък и като гони температура цялото вътрешно тяло вибрира много силно и се чува бзънтене-бззззз , но може би ,защото имам къс тръбен път ( една педя) Laughing дали ако се сложат тампоните ще бучи по-малко? Много е дразнещ шума Някои ако има предложения да пише Smile
Върнете се в началото
momchilmm
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2008 12:09    Заглавие: Re: klimatik Отговорете с цитат

абе климатиците си шумят и това си е - иначе добра машинка, полезна доста
но този монотонен звук може да те изкара извън равновесие.....

и благодаря на тези, които вече по един или друг повод са обяснили нещата по-простичко - доста мразя физиката по принцип Smile

а за тези с масления радиатор и акумулиращата печка ще кажа - когато една акумулираща печка "събира" топлина за през деня (на нощна тарифа), после тя топли цял ден - било то дали те има или няма вкъщи.
т.е. отоплява без да е необходимо.
когато си сложиш климатик - и той не бичи ден и нощ (поне аз така мисля), щом влезеш в помещението и го пуснеш след 10 мин. вече температурата е такава, каквато не ти прави впечатление.
оттук идва и ползата - отопляваш по-малко време ненужна площ.

вече друг е въпросът, че наистина всички, които ползват климатици, отоплявали са се по цяло денонощие преди с печка, сметките им за ток наистина са намалели - не катастрофално разбира се, но все пак за зимна сметка средно 200 лв., и 20-30 лв. са екстра Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Страница 7 от 7

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети