|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 18:26 Заглавие: Re: климатик LG |
|
|
| tremendous написа: | Ммм да , явно така са направени LG-тата.Искам да попитам и още нещо-нормално ли е да ''бие'' ток външното тяло на LG.Астрал, вие пробвали ли сте защото когато пипнах едното кранче ми разтресе пръста ,и когато пипнах един болт пак ме блъсна ?!?! И климатика (външното тяло) бучи като трансформатор незнам дали е нормално.  | Занули си контакта и проблема ще изчезне |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tremendous Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 12:46 Заглавие: klimatik |
|
|
| и още нещо- аз имам един кабел за захранване на външното тяло а на пове4ето климатици са два ? Нещо различно ли има? |
|
|
 |
nebelservice Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2008 16:13 Заглавие: klimatici |
|
|
Едва ли има нещо различно. При повечето климатици връзката между двете тела се осъществява с 5 проводен кабел, обикновено се слага ШПВС 5х1, на по-мощните машини 5х1.5 . Втори кабел се налага, когато мрежовото захранване на климатика е от външното тяло. ( Малайзийския панасоник например)
На някой по-лачени модели неинверторни климатици им слагат дефрост датчик на външното тяло и тогава има още един кабел. да, стана ми ясно ,мерси  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 21:54 Заглавие: klimatik |
|
|
Здравейте, отново.Имам още едно въпросче относно LG-to и изобщо за всички климатици.Тампоните ,които намерих под външното тяло в кутията , трябва ли да се слагат , защото много съм виждал климатици без тампони.Майсторите,които го слагаха, казаха, че с тях ще бучи повече , невярвам да е повече от това което е сега пък и като гони температура цялото вътрешно тяло вибрира много силно и се чува бзънтене-бззззз , но може би ,защото имам къс тръбен път ( една педя) дали ако се сложат тампоните ще бучи по-малко? Много е дразнещ шума Някои ако има предложения да пише  |
|
|
 |
momchilmm Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 12:09 Заглавие: Re: klimatik |
|
|
абе климатиците си шумят и това си е - иначе добра машинка, полезна доста
но този монотонен звук може да те изкара извън равновесие.....
и благодаря на тези, които вече по един или друг повод са обяснили нещата по-простичко - доста мразя физиката по принцип
а за тези с масления радиатор и акумулиращата печка ще кажа - когато една акумулираща печка "събира" топлина за през деня (на нощна тарифа), после тя топли цял ден - било то дали те има или няма вкъщи.
т.е. отоплява без да е необходимо.
когато си сложиш климатик - и той не бичи ден и нощ (поне аз така мисля), щом влезеш в помещението и го пуснеш след 10 мин. вече температурата е такава, каквато не ти прави впечатление.
оттук идва и ползата - отопляваш по-малко време ненужна площ.
вече друг е въпросът, че наистина всички, които ползват климатици, отоплявали са се по цяло денонощие преди с печка, сметките им за ток наистина са намалели - не катастрофално разбира се, но все пак за зимна сметка средно 200 лв., и 20-30 лв. са екстра  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|