Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Razkodirane na avtomobilni kasetofoni!!!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
PerfectGentleman
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 21:04    Заглавие: Razkodirane na avtomobilni kasetofoni!!! Отговорете с цитат

Ако някой е по-запознат с нещата моля да ми обясни по подробно как стават нещата - програми, схеми, начин на свързване към компютъра.Видях някой и друг сайт с доста програмки, но мисля, че още малко знание няма да ми е в повече.Благодаря предварително:)
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 21:42    Заглавие: Re: Razkodirane na avtomobilni kasetofoni!!! Отговорете с цитат

PerfectGentleman написа:
Ако някой е по-запознат с нещата моля да ми обясни по подробно как стават нещата - програми, схеми, начин на свързване към компютъра.Видях някой и друг сайт с доста програмки, но мисля, че още малко знание няма да ми е в повече.Благодаря предварително:)

Няма вълшебна обща формула, с която да се разкодират всички касетофони. Всяка една марка и модел се разкодират по различен начин. Доколкото си спомням, във файлообменника имаше някакви калкулатори, които могат да ти бъдат от полза, ако си ги изтеглиш, но те няма да те направят специалист. Знанията се натрупват с опита. Малко по малко ще се научиш кое как става, нужно ти е желание и търпение.
Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dobri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Нед Яну 23, 2005 17:09    Заглавие: Отговорете с цитат

И наистина не разчитай на калкулаторите по s/n , защото ако касетофона е бил разкодиран веднъж, 95% съм сигурен че кода е променен Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
auviteh
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Пон Яну 24, 2005 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Налепи си един по елементарен програматор изтели си порграмата към него свали си няколко готови бина със кодовете и ги разучавай.Поне за по елементарните сам ще стигнеш до истината.По руските сайтове има много готови решения.Но без програматор на "сухо", нищо няма да разбереш.Пък след това като ти попадне някой с известен код,можеш да си поиграеш малко с него и да видиш при промени на едно друго какво става.Но първо само с готови бинове и празни памети ще разбереш как се пишат,трият и променят.Мисля,че понипрог е най лесен за изпълнение и ще ти свърши добра работа.Има си и софтуер за него и е напълно безплатен.Лепиш оживяваш пускаш програмата и ще видиш че дявола не е толкова черен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети