Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ТВ NEO -разряд около ОС
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Дек 19, 2007 17:32    Заглавие: ТВ NEO -разряд около ОС Отговорете с цитат

ТВ е NEO 1550 с вградено ДВД.Дойде с пробил кабел на високото към изводите на отклонителната.В следстявие -ВО чипа и STV-то.Сега работи но се получават разряди на около 1-2 минути между ОС и заземката.Някакви идеи от какво може да разрежда така.Не мога да замеря HV- фокус и скрийн -нормални.Киното е А36 плоско на Екранас
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Сря Дек 19, 2007 19:31    Заглавие: Re: ТВ NEO -разряд около ОС Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
ТВ е NEO 1550 с вградено ДВД.Дойде с пробил кабел на високото към изводите на отклонителната.В следстявие -ВО чипа и STV-то.Сега работи но се получават разряди на около 1-2 минути между ОС и заземката.Някакви идеи от какво може да разрежда така.Не мога да замеря HV- фокус и скрийн -нормални.Киното е А36 плоско на Екранас

Смени ОС. Предполагам, че имаш нарушена изолация на хоризонталната бобина.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Сря Дек 19, 2007 20:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Разряда м/у ОС и маса къде е. На платката или около кинескопа. Защото не съм забелязал да има толкова близо маса около ОС, че чак да прави разряд. Иначе си мисля, че кинескопа е дал фира. Е разбира се това са само предположения.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Дек 19, 2007 20:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробил кабел на високото навежда на мисълта за деф. ТХО или че високото е по-високо от нормалното-27-28кV, а не 24-25V, т.е. рез. кондензатори. А +В как е?
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Дек 19, 2007 22:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Оказа се че разряда не е само около края на ОС ами някога и по шийката.Сега сьм замасил гривната на ОС и уж се позакрепи.В+ е 108волта.И аз си мисля че ТХО си е вдигнало HV.Утре пк ще го наблюдавам
Комбинатор
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 10:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Може ли малко инфо.
Повдигане на високо напрежение.
Причини
освен намаляване на броя намотки в товарната бобина на тхо(окъсяване ).
повишаване на харчения ток от някоя вторична намотка на тхо.
Има ли други причини.
Предполагам че ако има окъсяване на ОС
ще има реакция в размера.
Причина за разряд по кинескопа , се случва в помещения които се отопляват с въглища, С времето се наслоява прах.
Може ли още инфо.
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 10:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е,въглищния прах се преобразува в графитен а понякога,при лошо време и съвпадение орбитите на Юпитер и Сатурн-във фини диамантени отлагания.Приятел,той човека си намери проблема,а и не съм сигурен дали можеш да го научиш на нещо.Нищо лично.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 11:48    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
Сега сьм замасил гривната на ОС и уж се позакрепи.

Така съм лекувал и аз кинескоп на Екранас със същия проблем.
При мене къде пукаше,къде тихомълком по терлици просто си гореше кадровия чип.
Става година-две-не се е върнал.
А ти Мармоте-не го яж така човека Exclamation Никой не се е родил научен и никой не е компетентен от всичко.То ако беше така-от тоя форум нямаше да има нужда.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Комбинатор
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 18:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Другарю, началник не мога да уча никой а и не бих си позволил дори и да помисля да уча някой, просто исках да молуча малко информация за този феномен за мен. Дълги нощи и аз съм се стряскал от мисълта за пукащо стъкло на тиливизор, и си рекох е тука ми излезе отговора. Даже ще строша стъклото на моя строшен сандък да видя що е туй дето пука така. А сандъка ще направя на куклен театър и ще си правя представления.
Та дано и аз разбера що е то TV и има ли почва при мен.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 18:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще помоля и двама Ви,темата да продължи по същество,ако има още нещо да се казва по въпроса де,че той бай ви Тишан като гледам си го е решил проблема.А от Юпитер и куклени театри-темата файда няма Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети