| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
guest Гост
|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 21:21 Заглавие: problem woofers |
|
|
| privet. Imam edno malko vypros4e. kupih si Woofer-i 18 incha s 60oz magnit. Na tqh pishe 600W no se poluchi neshto neuchakvano. Pusnah gi na 200W usilvatel praven ot men (stk4050) slozeni v boxove i vnezapno izgorqha. kato gi otvorih ostanovih problema: prekusnata namotka na 1vata ili 2rata navivka. Moje li tova da se dylzi na nepravilna rabota na usilvatelq, ili na greshni boxove za govoritelite? A moje li da e ot lipsa na filtri na wooferite. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 22:33 Заглавие: |
|
|
По-скоро на грешни(или завишени от производителя) параметри на говорителите. Най-вероятно не са 600 W, защото това е от порядъка на бая Каква им е цената  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2005 11:38 Заглавие: Re: problem woofers |
|
|
| guest написа: | | privet. Imam edno malko vypros4e. kupih si Woofer-i 18 incha s 60oz magnit. Na tqh pishe 600W no se poluchi neshto neuchakvano. Pusnah gi na 200W usilvatel praven ot men (stk4050) slozeni v boxove i vnezapno izgorqha. kato gi otvorih ostanovih problema: prekusnata namotka na 1vata ili 2rata navivka. Moje li tova da se dylzi na nepravilna rabota na usilvatelq, ili na greshni boxove za govoritelite? A moje li da e ot lipsa na filtri na wooferite. |
като казваш - внезапно изгоря провери данеби да имаш постоянен ток в изхода настъпалото |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2005 12:09 Заглавие: 600 или 60? |
|
|
Ако всичко друго е наред, значи най- вероятно говорителите са нискокачествени и изолацията на тела не е издържала....
За 200 Вата имаш поне 80 Волта захранване. Ако тела е с тънка изолация, даже и да носи на мощност(теоретично), се получава пробив близо до горния край на намотката (близо до изводите). Резултатът е малка черна точка и шпула на говорителя за пренавиване.
Все пак огледай за следи от прегряване по самата шпула...
600 Вата? Едва ли..... _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
guest Гост
|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 17:20 Заглавие: |
|
|
| прав ток на стъпалото нямам ,но може да е от използвания тел. Иначе говорителите са куче марка ама струва ми се 18" могат да носят бая мошност. Поне 300 W. Mожете ли да ми предложите варянт как да ги оправя. Пробвах да запоя единия там дето прекъсна намотката, но пак изгоря малко в страни от спойката. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 19:52 Заглавие: |
|
|
Аз такова животно 600W не съм виждал през живота си
450W със сигурност има.
Според мен има нешо сгафено в усилвателя ти
Пробвал ли си го с други колони  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 21:15 Заглавие: Re: problem woofers |
|
|
| guest написа: | | privet. Imam edno malko vypros4e. kupih si Woofer-i 18 incha s 60oz magnit. Na tqh pishe 600W no se poluchi neshto neuchakvano. Pusnah gi na 200W usilvatel praven ot men (stk4050) slozeni v boxove i vnezapno izgorqha. kato gi otvorih ostanovih problema: prekusnata namotka na 1vata ili 2rata navivka. Moje li tova da se dylzi na nepravilna rabota na usilvatelq, ili na greshni boxove za govoritelite? A moje li da e ot lipsa na filtri na wooferite. |
Проблема ти е само и единствено в говорителя! Китайските говорители са с малки и слабонамагнитени магнити, което води до прегряване на намотката и до повреждането й. Колкото е по-слаб магнита, толкова по-слаб е магнитния поток върху шпулата. Огромно значение има и големината на процепа на магнита. Мощността на говорителя зависи от силата на магнита, която се дели на квадрата от разстоянието на процепа на магнита. Виждал съм 18 инчови говорители с магнити като на 10 ватови такива. Няма значение колко инчов ти е говорителя, защото мощността му не зависи от размера на мембраната. Освен това китайските говорители не се правят както трябва. Сърцевината на магнита, която влиза в шпулата не е стругована и идеално шлайфана, а е направена от валцован прът от обикновено желязо. Този материал няма идеално кръгла форма, а това също има решаващо значение за товароносимостта на говорителя........ мога да пиша още много по темата, но извода е само един: Ментетата са си ментета, не случайно са толкова евтини. Дори и марковите говорители, които са произведени в Китай не струват. |
|
|
 |
guest Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2005 16:26 Заглавие: |
|
|
| ampa si e OK. A wooferite sa amerikanski. shto se otnasq do magnita toi e 60oz koeto e 1.6 kg. Ima li variant da se prenaviqt i da prorabotqt na po visoka mo6tnost. Ako imate nqkakva po podrobna informaciq moje da mi ia izpratite i na po6tata [email protected] |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 8:46 Заглавие: |
|
|
пиши на ICQ, може да го обсъдим, а ако поразгледаш форума има обсъждано пренавиването на говорители _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
miro_m Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 17:17 Заглавие: |
|
|
Виждал съм на места пренавиват говорители и излиза около 20лв примерно в зависимост от мощността им обаче трябва да си прецениш дали си заслужава ако найстина са някви измислени...по добре си вземи нови макарче 18" не вървят много евтино пък било те и менташки ако си от софия мога да те опътя към едно две места където си мисля че правят такива работи  |
|
|
 |
|